Ако сте почитатели на мексиканската кухня, това ястие ще ви заплени. Кесадиляс се приготвя от царевични или пшеничени мексикански тортиля питки без мая.
В България, вече в почти всеки голям супермаркет можете да ги намерите готови и удобни за ползване.
На вашето внимание предлагаме вегетариански кесадиляс, въпреки че вариантите с месо са по-популярни. Тази рецепта е със сотирани гъби и спанак, козе сирене и кашкавал.
Времето за приготвяне няма да надхвърли 10-15 минути, тъй като ястието е относително лесно. От нашето предложение ще ви излязат четири порции – идеално за вечеря с приятелска двойка.
Крайният резултат ще е толкова вкусен, че има опасност да започнете да приготвяте и консумирате ястието редовно!

Снимка: thepioneerwoman.com
Необходими продукти:
3 супени лъжици масло
16 нарязани, бели печурки
1/3 чаша бяло вино
сол и пипер на вкус
1 връзка бейби спанак
парче козе сирене
настърган кашкавал
2 тортиля питки
сос салса за сервиране

Снимка: thepioneerwoman.com
Инструкции за приготвяне:
Започнете с нарязването на гъбите.
Разтопете две супени лъжици от маслото в голям, тиган.
След това задушете гъби с малко сол и черен пипер.
Разбъркайте ги за около минута-две, след това ги залейте с виното.

Снимка: thepioneerwoman.com
Задушете ги на средно-висока температура за няколко минути, докато течността се изпари напълно. След това ги извадете в чиния.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това върнете тигана на котлона, намалете температурата до средно ниска и добавете още една супена лъжица масло. Сложете спанака и отново добавете малко вино, за да се задуши. И спанака поръсете със сол и пипер на вкус. Бъркайте го за не повече от две минути докато омекне напълно.

Снимка: thepioneerwoman.com
Настържете кашкавала на ренде.
Намажете мексиканската царевична питка с разтопено масло и след това я поръсете с плътен слой от настъргания кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com
После подредете спанака и накрая добавете и сотираните гъби.
Най-отгоре натрошете козето сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте тигана-грил на висока температура, за да може да се разтопи кашкавалът, но котлонът не трябва да е прекалено горещ, защото иначе питката ще прегори.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разтопете маслото в тигана и сложете тортилята с плънката в него и отгоре захлупете с другата тортиля, която също трябва да намажете с масло.

Снимка: thepioneerwoman.com
Изпечете кесадиляс и от двете страни, докато кашкавалът се разтопи и питките станат златисто-кафяви.

Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая поставете кесадиляс върху дъска и с нож за пица ги нарежете на четири парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com





Откриха обявен за починал мъж в Национален парк "Пирин"
Централна емисия
Георги Близнашки: България избра правилния път - приобщаване към Европа
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Левски излиза с новия екип срещу Арда
Карлос Насар с първи думи от Бахрейн
Съперник на Лудогорец измъчи ПСЖ до краен предел
ЦСКА с нова мощна селекция, взима поне трима чужденци
Дневен хороскоп за 2 ноември, неделя
Седмична таро прогноза за 3 – 9 ноември
С какво родените през ноември са толкова интересни?
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
баба Яга
( преди 13 години )