IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Кесадиляс със спанак, гъби и козе сирене

5 юли 2012 07 10

Мексиканско кулинарно вдъхновение

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте почитатели на мексиканската кухня, това ястие ще ви заплени. Кесадиляс се приготвя от царевични или пшеничени мексикански тортиля питки без мая.

В България, вече в почти всеки голям супермаркет можете да ги намерите готови и удобни за ползване.

На вашето внимание предлагаме вегетариански кесадиляс, въпреки че вариантите с месо са по-популярни. Тази рецепта е със сотирани гъби и спанак, козе сирене и кашкавал.

Времето за приготвяне няма да надхвърли 10-15 минути, тъй като ястието е относително лесно. От нашето предложение ще ви излязат четири порции – идеално за вечеря с приятелска двойка.

Крайният резултат ще е толкова вкусен, че има опасност да започнете да приготвяте и консумирате ястието редовно!

Снимка: thepioneerwoman.com

Необходими продукти:

3 супени лъжици масло
16 нарязани, бели печурки
1/3 чаша бяло вино
сол и пипер на вкус
1 връзка бейби спанак
парче козе сирене
настърган кашкавал
2 тортиля питки
сос салса за сервиране

Снимка: thepioneerwoman.com

Инструкции за приготвяне:

Започнете с нарязването на гъбите.

Разтопете две супени лъжици от маслото в голям, тиган.

След това задушете гъби с малко сол и черен пипер.

Разбъркайте ги за около минута-две, след това ги залейте с виното.

Снимка: thepioneerwoman.com

Задушете ги на средно-висока температура за няколко минути, докато течността се изпари напълно. След това ги извадете в чиния.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това върнете тигана на котлона, намалете температурата до средно ниска и добавете още една супена лъжица масло. Сложете спанака и отново добавете малко вино, за да се задуши. И спанака поръсете със сол и пипер на вкус. Бъркайте го за не повече от две минути докато омекне напълно.

Снимка: thepioneerwoman.com

Настържете кашкавала на ренде.

Намажете мексиканската царевична питка с разтопено масло и след това я поръсете с плътен слой от настъргания кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com

После подредете спанака и накрая добавете и сотираните гъби.
Най-отгоре натрошете козето сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте тигана-грил на висока температура, за да може да се разтопи кашкавалът, но котлонът не трябва да е прекалено горещ, защото иначе питката ще прегори.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разтопете маслото в тигана и сложете тортилята с плънката в него и отгоре захлупете с другата тортиля, която също трябва да намажете с масло.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изпечете кесадиляс и от двете страни, докато кашкавалът се разтопи и питките станат златисто-кафяви.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая поставете кесадиляс върху дъска и с нож за пица ги нарежете на четири парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

баба Яга ( преди 12 години )