Ако сте почитатели на мексиканската кухня, това ястие ще ви заплени. Кесадиляс се приготвя от царевични или пшеничени мексикански тортиля питки без мая.
В България, вече в почти всеки голям супермаркет можете да ги намерите готови и удобни за ползване.
На вашето внимание предлагаме вегетариански кесадиляс, въпреки че вариантите с месо са по-популярни. Тази рецепта е със сотирани гъби и спанак, козе сирене и кашкавал.
Времето за приготвяне няма да надхвърли 10-15 минути, тъй като ястието е относително лесно. От нашето предложение ще ви излязат четири порции – идеално за вечеря с приятелска двойка.
Крайният резултат ще е толкова вкусен, че има опасност да започнете да приготвяте и консумирате ястието редовно!
Снимка: thepioneerwoman.com
Необходими продукти:
3 супени лъжици масло
16 нарязани, бели печурки
1/3 чаша бяло вино
сол и пипер на вкус
1 връзка бейби спанак
парче козе сирене
настърган кашкавал
2 тортиля питки
сос салса за сервиране
Снимка: thepioneerwoman.com
Инструкции за приготвяне:
Започнете с нарязването на гъбите.
Разтопете две супени лъжици от маслото в голям, тиган.
След това задушете гъби с малко сол и черен пипер.
Разбъркайте ги за около минута-две, след това ги залейте с виното.
Снимка: thepioneerwoman.com
Задушете ги на средно-висока температура за няколко минути, докато течността се изпари напълно. След това ги извадете в чиния.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това върнете тигана на котлона, намалете температурата до средно ниска и добавете още една супена лъжица масло. Сложете спанака и отново добавете малко вино, за да се задуши. И спанака поръсете със сол и пипер на вкус. Бъркайте го за не повече от две минути докато омекне напълно.
Снимка: thepioneerwoman.com
Настържете кашкавала на ренде.
Намажете мексиканската царевична питка с разтопено масло и след това я поръсете с плътен слой от настъргания кашкавал.
Снимка: thepioneerwoman.com
После подредете спанака и накрая добавете и сотираните гъби.
Най-отгоре натрошете козето сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте тигана-грил на висока температура, за да може да се разтопи кашкавалът, но котлонът не трябва да е прекалено горещ, защото иначе питката ще прегори.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разтопете маслото в тигана и сложете тортилята с плънката в него и отгоре захлупете с другата тортиля, която също трябва да намажете с масло.
Снимка: thepioneerwoman.com
Изпечете кесадиляс и от двете страни, докато кашкавалът се разтопи и питките станат златисто-кафяви.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая поставете кесадиляс върху дъска и с нож за пица ги нарежете на четири парчета.
Снимка: thepioneerwoman.com