Ако искате да направите един наистина вкусен сладкиш, който макар и калоричен, е абсолютно адекватен за лятото, вижте този.
Той е подходящ, както за впечатляване на гостите по рожденни дни и партита, така и за домашна, семейна консумация и повдигане на настроението в стандартна и банална, делнична вечер.
Това може да бъде вашата вкусна награда, стига да пожелаете да си я доставите!
Ето и рецептата за това шоколадово вдъхновение.
Необходими продукти:
220 гр меко масло
1 чаша кафява захар
1/2 чаена чаша бяла захар
2 цели яйца
2 чаени лъжички ванилия
2 и 1/4 чаши брашно
1 чаена лъжичка смляно кафе
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 и 1/2 чаена лъжичка сол
шоколадов чипс (шоколад на малки парченца). Колкото повече, толкова по-добре, но минимум 220 гр
Сладолед по ваш избор
Шоколадов сироп за украса
Карамелов сироп за украса
Бита сметана
Коктейлни череши
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разбийте маслото, кафявата и бялата захар до плътна паста.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете яйцата и ванилията и разбъркайте добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
В отделна купа, разбъркайте заедно брашното, разтворимото кафе, содата и солта.
Снимка: thepioneerwoman.com
Съберете двете смеси внимателно. След това добавете шоколадовия чипс (парченца).
Снимка: thepioneerwoman.com
Старателно намажете с мазнина и след това с брашно тавата, след което изсипете сместа на тестото и разстелете добре по цялата повърхност.
Снимка: thepioneerwoman.com
Печете фъча около 15-18 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
Оставете го да изстине леко и едва тогава го вадете.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разрежете топлия фъч на квадратни парчета и сложете върху тях по една топка сладолед.
Снимка: thepioneerwoman.com
Най-отгоре, с помощта на лъжичка изсипете от двата соса – карамеловия и шоколадовия.
Снимка: thepioneerwoman.com
Завършете с разбитата сметана и една коктейлна череша.
Снимка: thepioneerwoman.com