Едва ли има човек на Земята, който да не обича пица. Съществуват безброй рецепти за това италианско изкушение.
Предлагаме ви един безмесен вариант, който е много лек и подходящ за лятото.
В тази пица има само сос песто, моцарела, козе сирене и зеленчуци на скара.
Обещаваме ви, че едва ще изчакате пицата да поизстине и ще започнете да я консумирате с истинска наслада.
Необходими продукти:
Тесто за пица (можете да си го направите с 1/2 чаена лъжичка суха мая,
3/4 чаши топла вода и 2 чаши брашно, 1/2 чаена лъжичка сол и 3 супени лъжици зехтин)
Сос Песто (можете да си го направите от 3/4 чаши листенца пресен босилек, 1/2 чаша настъргано сирене пармезан, 2 супени лъжици кедрови ядки и 2 скилидки чесън, обелени, сол и черен пипер на вкус, 1/3 чаша студено пресован зехтин)
За плънката:
2 цели тиквички
2 краставици на резени
1 жълта чушка
1 червена камба
340 гр прясна моцарела
110 гр козе сирене
листа босилек за украса
пармезан на стърготини за украса
Инструкции за приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
За да си приготвите тестото, сложете в миксера брашното и солта, след това добавете на ниска скорост зехтина и сместа от водата и маята, която сте направили преди това. След това разбъркайте добре сместа, докато стане лепкава.
След това оберете тестото от купата и го направете на питка като добавяте по малко зехтин. Когато тестото ви е готово го оставете в купата, плътно покрито с найлоново фолио за около 1 до 2 часа.
За да си направите свой сос песто сложете листата от босилека, пармезана, кедровите ядки, солта и пипера в купата на кухненския робот или в пасатора. Включете го докато сипвате зехтина докато сместа стане плътна, но лесна за намазване
Снимка: thepioneerwoman.com
За плънката ще трябва да включите скарата. След като се загрее сложете върху нея посолените със сол и пипер тиквички, чушки и краставички, нарязани на кръгове и поръсени със зехтин. Печете ги докато зеленчуците омекнат и имат видими белези от грила.
Оставете чушките в плик за около 20 минути и след това ги извадете и обелете.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте фурната до 220 градуса.
Разточете тестото за пица върху набрашнена повърхност и с помощта на точилка го направете възможно най-тънко. Намажете го с щедър слой песто
Снимка: thepioneerwoman.com
След това подредете върху блата моцарелата, нарязана на филийки. Идва време да подредите изпечените тиквички, чушки и краставици.
След това сложете пицата във фурната и я печете не повече от 18 минути докато цветът на тестото стане златисто-кафяв.
Снимка: thepioneerwoman.com
Извадете пицата от фурната и настържете (натрошете) козето сирене. Поставете листенца от босилек и поръсете с пармезан за красота. Сервирайте веднага.
Снимка: thepioneerwoman.com