Ако се чудите какво подхожда на зеленчуковата лазаня - доматен сос или сос бешамел, ние ви предлагаме рецепта и с двата. Ето я и нея:
Необходими продукти:
280 грама кори за лазаня
2 супени лъжици зехтин
1 цял лук
4 скилидки чесън
1 цяла червена камба
680 грама гъби
4 тиквички
1 консерва домати
1/2 чаша бяло вино
1/4 чаша пресен магданоз
1/2 чаена лъжичка сол
Прясно смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка червен пипер на люспи
800 грама сирене рикота
2 яйца
1/2 чаша настърган пармезан
1 пакет сирене моцарела
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете нарязания на кубчета лук и чесън. Запържете ги за около една минута.

Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете, нарязаната на кубчета червена чушки и запържете за още една минута.

Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете нарязаните гъби и тиквички гответе за още няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com
Налейте виното, добавете солта, черния пипер и червения пипер на люспи. Разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com
Прибавете консервата с целите домати. Използвайте ръцете си, за да ги намачкате.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте сместа и я оставете да къкри за около 20 минути на средна температура. Към края добавете и нарязания магданоз.

Снимка: thepioneerwoman.com
В отделна купа разбъркайте рикотата, яйцата и пармезана със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com
Сварете предварително корите за лазаня за няколко минути според указанията на кутията.

Снимка: thepioneerwoman.com
Наредете първите кори върху лист алуминиево фолио в правоъгълна тава, като леко ги припокривате, ако е необходимо, така че да няма луфт между тях. Разстелете 1/3 от сместа с рикотата върху корите.

Снимка: thepioneerwoman.com
Отгоре сложете няколко резени с моцарела. След това добавете по-малко от 1/3 от вегетарианската смес от задушените зеленчуци.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това отново подредете корите за лазаня и повторете плънката още два пъти като най-горната я поръсете с пармезан.

Снимка: thepioneerwoman.com
Печете тавата с лазанята на 180 градуса за 20 минути, като я покриете с фолио. След това махнете фолиото и продължете да я печете още 5 до 10 минути. Извадете я от фурната и я оставете да престои 10 минути преди да я разрежете на квадрати и да я сервирате.







Бизнесът обяви протестна готовност заради Бюджет 2026
Християн Мицкоски обвини България в тормоз заради исканията към РС Македония
Желязков: Германия е един от най-значимите инвеститори в България
За първи път у нас: Двама силови атлети успяха поотделно да изтеглят новия Airbus A220 на "България Еър"
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Тъмната материя се подчинява на гравитационни „кладенци“
SpaceX изстреля в Космоса изцяло турски спътник
БФС прости на Кабаков за изцепката му
Текпетей аут от Лудогорец, оперираха го
Официално: Владо Манчев смени ЦСКА с Миньор Перник
Роналдо отписа свой сънародник в Ман Юнайтед
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Сила на всяка възраст – 3 причини жените да вдигат тежести
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар