Обикновено супата с тортиля се приготвя с пилешко месо. Ние обаче решихме да ви представим една по-здравословна версия, а именно вегетарианската. Супата е идеална за непретенциозен обяд или вечеря. Ето и какви съставки са ви необходими:
За супата:
- ½ супена лъжица зехитн
- 3 скилидки нарязан чесън
- 1 глава червен лук – нарязан на ситно
- 1 чаена лъжица смлян кимион
- 2 супени лъжици кориандър
- ½ чаена лъжица чили на прах
- 500 грама домати от консерва
- зеленчуков бульон
За гарнитурата:
- 6 царевични тортили, нарязани по дължина
- зехтин
- сол
-¼ чаша твърдо сирене - настъргано
- чери домати
- ¼ чаша козе сирене
- авокадо, нарязано на кубчета
- лук
- лимонов сок
- магданоз
Начин на приготвяне:
След като нарежете тортилята я оваляйте леко в зехтин и поръсете със сол. След това, в предварително загрятата фурна, сложете тортилята и печете, докато не добие златист кафеникав цвят.
Снимка: pickyeaterblog.com
Нарежете доматите на малки кубченца или наполовина, ако използвате чери домати. Намажете фолиото в тавата и овкусете със сол. Сложете доматите в предварително загрята фурна и ги оставете да се запичат за около 30 минути.
Снимка: Снимка: pickyeaterblog.com
В голяма тенджера при средно висока температура запържете лука и чесъна в зехтин, овкусени със сол. Прибавете останалите подправки и сложете доматите от консервата. Бъркайте още известно време, докато сместа не се сгъсти.
Снимка: Снимка: pickyeaterblog.com
Махнете супата от огъня, добавете бульона, който е разтворен в чаша в вода. След това разбъркайте супата с пасатор. Сложете отново супата на котлона за 10 минути.
Смесете нарязаното авокадо, магданоза, червения лук и лимоновия сок в купа.
Снимка: pickyeaterblog.com
Единият вариант за поднасяне на супата е като към сместа с авокадото прибавите и настърганото сирене.
Снимка: pickyeaterblog.com
Другият вариант е да сложите от изпечените тортиля лентички и чери домати, като към тях прибавите козе сирене.
Снимка: pickyeaterblog.com