IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мини ябълкови пайове

23 август 2012 12 00

За почитателите на вкусни ябълкови изкушения

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Следобедните часове в почивен ден - това е идеалното време, в което трябва да опитате невероятно вкусните мини ябълкови пайове. Може да ги съчетаете с чай, фреш или вода. Всъщност не е задължително да ги хапвате само в почивните дни, но те са такава наслада за вкусовите рецептори на човек, че със сигурност трябва да ги хапвате в по-спокойна обстановка.

Ето и какви продукти ще са ви необходими за направата на малките ябълкови пайове:

- 2 супени лъжици захар

- 2 супени лъжици царевично нишесте

- 1 чаена лъжица канела

- 1/4 чаена лъжица екстракт от ванилия

- 1/8 чаена лъжица сол

- 3 чаши обелени и нарязани ябълки

- бутер тесто на листове

- масло

Загрейте котлона и в незалепващ съд смесете захарта, царевичното нишесте, канелата, ванилията и солта. Полейте ги с половин чаша студена вода. Разбърквайте, докато съставките се разтворят. Добавете ябълките и бъркайте около десетина минути. Сместа е готова, когато ябълките омекнат.

Снимка: pickyeaterblog.com

Намалете температурата на котлона до ниска и бъркайте още една-две минути. Сместа трябва да стане лепкава и гъста. Когато постигнете желаната консистенция, махнете купата от котлона и оставете сместа да изстине.

Снимка: pickyeaterblog.com

Подгответе подходяща тава, в която сложете незалепващо фолио или напръскайте със спрей.

Върху суха повърхност поставете лист бутер тесто. В единия край сложете от ябълковата смес. Леко навлажнете ръбовете на бутер тестото, за да може да се запечатат по-добре.

Снимка: pickyeaterblog.com

Сгънете бутер листа и притиснете с вилица във всички краища. Внимателно пренесете ябълковия пай в тавата. Повторете този процес и за останалите мини пайове.

Снимка: pickyeaterblog.com

Намажете всеки пай с малко масло. В предварително загрята фурна сложете тавата и печете, докато краищата на пайовете не започнат да покафеняват (около 15-18 минути).

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари