IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Свежи печени тиквички

29 август 2012 10 00

Чудесно лятно предложение

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте вегетарианец, тази рецепта със сигурност ще ви изкуши. Дори и да не сте, тиквичките на грил са много подходящи за гарнитура към пилешко месо или риба. Със сигурност трябва да ги опитате. Те са питателни и вкусни. Чудесен избор за летен обяд или вечеря.

Ето и необходимите продукти за тях:

- 6 тиквички – среден размер

- ¼ чаена чаша зехтин

- 2 чаена лъжици сол

- 1 чаена лъжица черен пипер

- 3 лимона

Как да ги приготвите:

Премахнете върховете и дъната на тиквичките. Нарежете ги хоризонтално, като разделите всяка тиквичка на четири парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Настържете кората на един лимон и изстискайте лимоните.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете тиквичките в един голям плик с цип или два по-малки. Навлажнете ги със зехтин, поръсете ги със сол и черен пипер. Прибавете почти цялото количество лимонена кора и изсипете сока от два лимона.

Снимка: thepioneerwoman.com

Запечатайте торбичката, като изкарате въздуха от нея. Оставете тиквичките за 15-20 минути, за да се мариноват. През това време подгответе грила, на който ще печете. Температурата трябва да бъде от слаба до средна.

Снимка: thepioneerwoman.com

Печете тиквичките и ги обръщайте, за да се изпекат от всички три страни. Внимавайте да не ги прегорите.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато станат готови, поръсете тиквичките със смес, съставена от останалата част на лимонената кора и сол.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари