Ако сте вегетарианец, тази рецепта със сигурност ще ви изкуши. Дори и да не сте, тиквичките на грил са много подходящи за гарнитура към пилешко месо или риба. Със сигурност трябва да ги опитате. Те са питателни и вкусни. Чудесен избор за летен обяд или вечеря.
Ето и необходимите продукти за тях:
- 6 тиквички – среден размер
- ¼ чаена чаша зехтин
- 2 чаена лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3 лимона
Как да ги приготвите:
Премахнете върховете и дъната на тиквичките. Нарежете ги хоризонтално, като разделите всяка тиквичка на четири парчета.
Снимка: thepioneerwoman.com
Настържете кората на един лимон и изстискайте лимоните.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете тиквичките в един голям плик с цип или два по-малки. Навлажнете ги със зехтин, поръсете ги със сол и черен пипер. Прибавете почти цялото количество лимонена кора и изсипете сока от два лимона.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запечатайте торбичката, като изкарате въздуха от нея. Оставете тиквичките за 15-20 минути, за да се мариноват. През това време подгответе грила, на който ще печете. Температурата трябва да бъде от слаба до средна.
Снимка: thepioneerwoman.com
Печете тиквичките и ги обръщайте, за да се изпекат от всички три страни. Внимавайте да не ги прегорите.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато станат готови, поръсете тиквичките със смес, съставена от останалата част на лимонената кора и сол.
Снимка: thepioneerwoman.com