Ако обичате да експериментирате, нямате нищо против да опитвате нови вкусове и искате да разнообразите храната си, значи задължително трябва да опитате зеленчуковия такос. Мексиканската храна е апетитна и много вкусна.
Също така тази рецепта съдържа много полезни храни. Черният боб е източник на протеин, зеленчуците на витамини, а авокадото на антиоксиданти. Ето и какви са точните пропорции и продукти, които са ви необходими:
- меки царевични питки (тортила)
- 1 чаша настъргано сирене чедар
- 30 грама черен боб – измит и изцеден
- 1 голям домат
- 3-4 скилидки чесън
- половин чаша царевица от консерва
- 1 авокадо
- половин лимон
- 1 глава червен лук
- магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Стоплете царевичните питки във фурната или в микровълновата мечка.
Снимка: pickyeaterblog.com
Нарежете всички продукти.
Снимка: pickyeaterblog.com
Загрейте тиган на средно висока температура. Сложете малко зехтин и в него задушете лука, чесъна, доматите, царевицата и черния боб.
Снимка: pickyeaterblog.com
Изцедете лимона и пасирайте авокадото. Смесете лимоновия сок с авокадото и разбъркайте, докато стане хомогенна смес.
Извадете царевичните питки. Сложете върху всяка една зеленчуковата смес, залейте с авокадово пюре и гарнирайте с магданоз и лук.
Снимка: pickyeaterblog.com