Ако харесвате италианската кухня и нямате нищо против да ядете две поредни вечери типични италиански ястия, значи тази рецепта определено ще ви заинтригува.
Да кажем, че едната вечер хапвате вкусни спагети със сос болонезе. Единственото ни условие е да направите по-голямо количество сос и да отделите една част от него в хладилника за другата вечер.
Рецептата за брускетите е изключително лесна за изпълнение, ще ви отнеме между 10 и 15 минути. Ето и необходимите продукти:
- сос болонезе
- чеснов хляб
- пармезан
- пресен, ситно нарязан магданоз
- зехтин
Извадете от хладилника соса болонезе.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете на дебели филии чесновия хляб.
Снимка: thepioneerwoman.com
Изпечете всяка филия хляб, докато придобие карамелен цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
Изсипете соса в купа и го загрейте го горещо.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете по една голяма супена лъжица от соса върху всяка филия чеснов хляб.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете парче пармезан върху филията.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запечете за кратко филиите, докато сиренето се разтопи.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте, като поръсите брускетата с магданоз и сложите още една празна филия.
Снимка: thepioneerwoman.com