IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брускети със сос болонезе и пармезан

28 септември 2012 08 40

Бързо, лесно и вкусно предястие

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако харесвате италианската кухня и нямате нищо против да ядете две поредни вечери типични италиански ястия, значи тази рецепта определено ще ви заинтригува.

Да кажем, че едната вечер хапвате вкусни спагети със сос болонезе. Единственото ни условие е да направите по-голямо количество сос и да отделите една част от него в хладилника за другата вечер.

Рецептата за брускетите е изключително лесна за изпълнение, ще ви отнеме между 10 и 15 минути. Ето и необходимите продукти:

- сос болонезе

- чеснов хляб

- пармезан

- пресен, ситно нарязан магданоз

- зехтин

Извадете от хладилника соса болонезе.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете на дебели филии чесновия хляб.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изпечете всяка филия хляб, докато придобие карамелен цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изсипете соса в купа и го загрейте го горещо.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете по една голяма супена лъжица от соса върху всяка филия чеснов хляб.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете парче пармезан върху филията.

Снимка: thepioneerwoman.com

Запечете за кратко филиите, докато сиренето се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте, като поръсите брускетата с магданоз и сложите още една празна филия.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари