IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Свински пържоли с чесън и вино

15 ноември 2012 13 00

Идеално за вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Всеки готвач има своите малки тайни, които правят храната му по-вкусна. Понякога, за да бъде месото по-апетитно, трябва да бъде добре овкусено. Рецептата, която ще ви предложим днес, се приготвя лесно, не изисква много продукти и е идеална за вечеря.

Необходими продукти:

- 6 броя свински пържоли;

- 2 супени лъжици зехтин;

- 3 супени лъжици масло;

- сол и черен пипер;

- 1-1/2 чаша червено вино;

- 1/2 чаша месен бульон (повече, ако е необходимо);

- 1 цяло дафинов лист;

- 1 с.л. балсамов оцет;

- 18 цели обелени скилидки чесън;

Начин на приготвяне:

Овкусете всички пържоли от двете страни със солта и черния пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте зехтина и 2 супени лъжици масло в тиган на силен огън. Сложете пържолите в тигана за около две минути, докато не добият приятен златист цвят (не е необходимо да са напълно готови в този момент). Извадете пържолите настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намалете температурата на котлона до средно висока, след което в тигана сложете скилидките чесън. Оставете ги за няколко минутки, докато не покафенеят леко.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете червеното вино и дафиновия лист. Разбъркайте добре и при необходимост регулирайте температурата на котлона. Сосът трябва да се приготви за няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете бульона и след това пържолите обратно в тигана. Важно е да наредите пържолите така, че всички да „плуват“ в соса. Оставете пържолите да се готвят за няколко минути и след това изсипете балсамовия оцет. Разбъркайте соса и оставете пържолите за още няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като махнете пържолите от тигана, разтопете една лъжица масло в него, прибавете подправки на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте пържолите в чиния, като отгоре ги полеете с приготвения сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари