Всеки готвач има своите малки тайни, които правят храната му по-вкусна. Понякога, за да бъде месото по-апетитно, трябва да бъде добре овкусено. Рецептата, която ще ви предложим днес, се приготвя лесно, не изисква много продукти и е идеална за вечеря.
Необходими продукти:
- 6 броя свински пържоли;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 3 супени лъжици масло;
- сол и черен пипер;
- 1-1/2 чаша червено вино;
- 1/2 чаша месен бульон (повече, ако е необходимо);
- 1 цяло дафинов лист;
- 1 с.л. балсамов оцет;
- 18 цели обелени скилидки чесън;
Начин на приготвяне:
Овкусете всички пържоли от двете страни със солта и черния пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте зехтина и 2 супени лъжици масло в тиган на силен огън. Сложете пържолите в тигана за около две минути, докато не добият приятен златист цвят (не е необходимо да са напълно готови в този момент). Извадете пържолите настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Намалете температурата на котлона до средно висока, след което в тигана сложете скилидките чесън. Оставете ги за няколко минутки, докато не покафенеят леко.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете червеното вино и дафиновия лист. Разбъркайте добре и при необходимост регулирайте температурата на котлона. Сосът трябва да се приготви за няколко минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете бульона и след това пържолите обратно в тигана. Важно е да наредите пържолите така, че всички да „плуват“ в соса. Оставете пържолите да се готвят за няколко минути и след това изсипете балсамовия оцет. Разбъркайте соса и оставете пържолите за още няколко минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като махнете пържолите от тигана, разтопете една лъжица масло в него, прибавете подправки на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте пържолите в чиния, като отгоре ги полеете с приготвения сос.
Снимка: thepioneerwoman.com
Снимка: thepioneerwoman.com