Ако обикновената зелена салата ви се вижда скучна, предлагаме ви рецепта, с която може да я разнообразите. Към салатата прибавяме пилешко месо в апетитен пикантен сос, а за ценителите – синьо сирене. Опитайте я, няма да съжалявате. Ето и необходимите продукти:
- обезкостени пилешки гърди;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 супени лъжици зехтин;
- 2 супени лъжици масло;
- 1/2 чаша пикантен сос;
- различни видове салата (по избор);
- 1/2 чаша дресинг от синьо сирене;
- синьо сирене – натрошено на парченца;
Инструкции за приготвяне:
С остър нож внимателно срежете пилешкото месо на две еднакви половини.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте котлона на средна температура и в малък тиган сложете зехтина и маслото.
Снимка: thepioneerwoman.com
Подправете парчетата месо от двете им страни със сол и черен пипер. Сложете ги да се пържат в котлона, докато не придобият златисто-кафяв цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
Спрете котлона. Отстранете излишната мазнина от тигана и изсипете пикантния сос върху пилешкото месо. Обърнете месото и от двете му страни, за да попие добре от соса.
Снимка: thepioneerwoman.com
В отделна купа смесете дресинга от синьо сирене с парченцата натрошено такова. Разбъркайте добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
В голяма купа смесете всички салати и ги овкусете със зехтин. След това ги поръсете отгоре със сместа от синьо сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете месото на малки парченца и ги наредете отгоре.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте, като поръсите салатата с натрошено синьо сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com