IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лаврак с лук, лимон и масло

5 декември 2012 11 00

Морската храна винаги изненадва с хубав вкус

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Остава само ден до Никулден. И тъй като много от вас не са фенове на шарана (който като цяло е по-мазна риба) , ви предлагаме една много вкусна рецепта, която може да се направи с различни видове риба. В оригинал е с лаврак, но това не ви пречи да проявите малко въображение. За изпълнението на тази рецепта са ви необходими точно 30 минути и сравнително малко продукти. Ето и кои са те:

- риба лаврак;

- 3 супени лъжици масло;

- 1 средно голяма глава лук;

- 1 лимон;

- 3 супени лъжици зехтин;

- сол и черен пипер на вкус;

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете рибата на парчета и отстранете кожата ѝ.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете лука на ситно.

Снимка: thepioneerwoman.com

Настържете част от кората на лимона.

Снимка: thepioneerwoman.com

Овкусете рибата от двете страни със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

В тиган сложете зехтина и го загрейте на силна температура. След това сложете лаврака в тигана и го оставете там за две минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преместете тигана във фурната, но без да обръщате рибата. Настройте таймера за осем минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Междувременно започнете да приготвяте соса за лаврака. В тиган загрейте маслото на средна температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като маслото се разтопи, прибавете нарязания лук и лимонова кора. Оставете ги за няколко минути в тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като продуктите омекнат, изстискайте сока на един лимон в тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете рибата от фурната и я оставете да изстине малко, преди да я сервирате.

Снимка: thepioneerwoman.com

Заедно с рибата може да приготвите ориз и салата за гарнитура. Накрая изсипете част от соса върху рибата.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари