IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Масленки с овес и ягодово сладко

26 февруари 2013 15 40

Вкусен, бърз и лесен сладкиш за цялото семейство

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Предлагаме ви един много прост вариант за вкусна и здравословна закуска. Тези сладки се комбинират много добре с чаша леденостудено прясно мляко.

Овесените масленки ще впечатлят не само децата в семейството ви, но и всеки друг негов член.

Можете да използвате за сладкиша овесени ядки или овесено брашно, но ако се спрете на втория вариант, тестото ви ще стане малко по-ронливо и по-трудно за оформяне.

Ако използвате овесени ядки няма да има какво да се обърка в готвенето ви!

Рецептата, освен много лесна, е и сравнително бърза, а и не изисква купища скъпи продукти. За нея ви трябват не повече от 10 минути (и още около половин час, за да се изпекат масленките).

Необходими продукти:

1 пакет малко масло (125 гр);

1-1 и 1/2 чаша бяло брашно;

1-1 и 1/2 чаша овесени ядки;

1 чаша кафява захар;

1 чаена лъжичка бакпулвер;

1/4 чаена лъжичка сол;

1 буркан ягодово сладко.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса и си набавете средно голяма тавичка.

Снимка: thepioneerwoman.com

Смесете бялото брашно с овесените ядки, кафявата захар, содата/бакпулвера и солта.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете омекналото масло на малки кубчета и го намачкайте с решетъчна лъжица докато не заприлича на едри трохи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Разстелете половината от тестото в намазаната с масло тава и го намажете по повърхността с ягодовото сладко като гледате да е равномерно.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това отгоре разстелете другата половина от овесената смес и притиснете леко.

Снимка: thepioneerwoman.com

Печете сладкиша до златисто кафяво около 30 - 40 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете го от фурната и го оставете да се охлади. После го нарежете на квадратни парчета и го сервирайте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Марла ( преди 12 години )
чаша и половина. Ако съотношението е 2:1 е тесто за кекс - много успешно също.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
2х6 ( преди 12 години )
Овесените ядки фини ли са или и с обикновени става ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mimi ( преди 12 години )
Не ми стана ясно пропорцията на брашното и овесесените ядки: чаша и половина ли се има в предвид или между половин до една чаша?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар