IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Запечена паста с бекон и гъби

28 февруари 2013 15 40

И допълнение от сос с четири сирена

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Макароните са една от любимите храни не само на италианците, но и на българите. Предлагаме ви една лесна и вкусна рецепта, която ще нахрани и най-гладните мъже, ще бъде и вкусно ястие за по-капризните дами, а и децата в семейството ще я харесат.

Пастата може да бъде сложена за основно ястие и комбинирана с лека зелена салата или пък да бъде използвана за гарнитура към друго основно ястие, например една сочна пържола.

Вие решавате. Ще трябва да си отделите около 40 минути за приготвянето на рецептата. А ето и как точно да я направите и с какво:

Необходими продукти:

½ кг гъби (печурки);

Зехтин;

Сол и черен пипер на вкус;

8 филийки нарязан бекон;

2 цели глави жълт лук;

5 супени лъжици масло;

1/2 чаша настърган пармезан;

1/2 чаша настъргано сирене Грюер;

1/2 чаша настърган кашкавал;

1 пакетче козе сирене;

1-1/2 килограм макарони;

1/4 чаша брашно;

2 чаши пълномаслено мляко;

2 цели яйца;

1/2 чаша бяло вино/шампанско;

1 малко пакетче натрошеното синьо сирене.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса. Поръсете гъбите със зехтин, сол и черен пипер и ги изпечете във фурната до златисто кафяво, около 20 - 25 минути. След това ги оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това изпържете бекона и също го оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

В голям тиган на средно-слаб огън, запържете леко лука в 1 с.л. масло, като разбърквате от време на време (за около 15 минути).

Снимка: thepioneerwoman.com

Настържете на ренде всички сирена и кашкавали.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разопаковайте козето сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сварете макароните, изцедете ги и ги оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

За да направите соса, разтопете останалото масло в голяма тенджера над средната топлина. Поръсете в маслото и брашното и ги разбъркайте добре. Запържете ги за една минута като бъркате непрекъснато.

Снимка: thepioneerwoman.com

Налейте млякото, след което можете да добавите и една чаша бяло вино или шампанско. Бъркайте докато сместа се сгъсти. След това добавете 1 чаена лъжичка сол и поръсете обилно с черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете 1/4 чаша от горещия бял сос в малка купа и добавете разбитите яйца.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това изсипете тази смес в останалия бял сос и отново бъркайте непрекъснато. Добавете сирената и ги бъркайте докато се разтопят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете варените макарони към соса. Сложете малко мляко или топла вода, ако е необходимо сосът да бъде разреден.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете щедро тавата с масло и наредете в нея запържения лук, след което сложете половината макарони, след това сложете печените гъби, после другата половината от макароните, накрая сложете бекона. Печете за 20-25 минути, докато бялото вино се охлади!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари