IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусна супа от карфиол

12 март 2013 11 40

Полезна идея за лек, пролетен обяд

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Тази супа изглежда проста и не особено апетитна, а може да бъде точно обратното. Тя е перфектната пролетна супа като можете да я направите и крем, ако предпочитате, или да оставите малки части от зеленчуците да се усещат в супата.

Дори да не сте фенове на карфиола, тази рецепта ще промени мнението ви за него. Все пак добре е да обичате зеленчукови крем супи, които са хранителна, топла и полезна храна.

Имайте предвид, че тази рецепта може да изглежда сложна, но не е. Просто трябва да си приготвите всички съставки предварително и да се захващате за работа.

Необходими продукти:

1 пакет малко масло (125 гр);
1/2 глава лук;
1 цял морков;
1 стрък целина;
1 цяла глава карфиол;
2 супени лъжици пресен или сушен магданоз или чубрица;
2 литра пилешки бульон/вода;
6 супени лъжици брашно;
2 чаши пълномаслено мляко;
1 чаша течна сметана за готвене и една чаша заквасена сметана;
Сол на вкус; Черен пипер на вкус.

Инструкции за приготвяне:

В голяма тенджера сложете 4 супени лъжици масло.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете нарязания лук и го запържете в продължение на няколко минути, докато лукът започне да потъмнява.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете нарязаните на ситно моркови и целината и ги запържете заедно с лука за още една-две минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете карфиола и магданоза (ако предпочитате може чубрица, вместо магданоз) и ги разбъркайте добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете водата или пилешкия бульон, сложете капака на тенджерата и оставете супата да се вари на слаб огън за 15 минути докато заври. След това намалете още котлона и я оставете да къкри.

Снимка: thepioneerwoman.com

В друга тенджера разтопете още 4 супени лъжици масло. Смесете го с млякото докато се съчетаят добре. После добавете брашното и сметаната, като бъркате непрекъснато.

Снимка: thepioneerwoman.com

Свалете тенджерата от огъня. В 1 чаена чаша от супата сложете една чаена чаша от млечната смес - едно към едно.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете новата смес към супата и я оставете да се вари на слаб огън за още 15 до 20 минути. Проверете дали трябва да сложите още подправки (сол или черен пипер), ако е необходимо.

Снимка: thepioneerwoman.com

Точно преди да сервирате супата, сложете по една лъжица заквасена сметана във всяка чиния/купичка.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте веднага!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари