IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата от паста и песто

24 април 2013 10 00

Колоритна рецепта за късен обяд

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пастата и пестото са добри приятели, които по-често се консумират във вид на топло ястие. Този път ви предлагаме да си направите от тях колоритна и хрупкава салата, идеална за по-късен обяд или за по-ранна вечеря.

Разликата в случая е, че тук са добавени вкусни свежи зеленчуци, а тестените изделия са охладени. Ето и повече за самата рецепта:

Необходими продукти:

1 пакет фузили;
1/3 чаша песто;
1/2 чаша настърган пармезан;
1/2 чаша майонеза;
1/2 чаша заквасена сметана;
1/4 чаша мляко;
1/2 чаена лъжичка сол;
1/2 чаена лъжичка черен пипер;
1 глава айсберг;
1 чаша чери домати;
1/2 чаша черни маслини;
1 пакет моцарела;
4 супени лъжици кедрови ядки (по желание).

Инструкции за приготвяне:

Сварете фузилите в подсолена вода според инструкциите върху опаковката.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това ги прецедете и ги изплакнете със студена вода. Оставете ги настрана за малко, а след това им добавете 4 супени лъжици песто. Наръсете ги с пармезан, захлупете купата и я приберете в хладилника докато пастата се изстуди.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време си направете дресинга за салатата. Смесете заедно майонезата, заквасената сметана и млякото с останалата част от пестото.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете сол и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това нарежете зеленчуците и сиренето моцарела.

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако решите да слагате на салата скъпите кедрови ядки, най-добре ги запържете малко на среден огън, докато покафенеят. Оставете ги настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете пастата и я покрийте първо с парченца от айсберг, после добавете щедър слой от дресинга. След това прибавете доматите чери, маслините и парченцата моцарела. Накрая полейте с останалия сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преди да сервирате салатата я поръсете с кедровите ядки и още малко пармезан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари