Ястията, запечени в готварско фолио, са вкусни и здравословни, ето защо решихме да ви подберем няколко по-интересни рецепти за тях. Но преди това си набавете по-голям размер незалепващо фолио и си направете двоен слой от него, който да поставите върху тава за печене.
Сложете съставките в центъра на импровизирания съд от фолио. След това завийте навътре краищата на фолиото, така че да не изтича соса на вашето ястие. Загрейте фурната на 200 градуса и вече сте готови да готвите. А ето и нашите шест рецепти за оригинални и вкусни ястия, сготвени по този начин:
1. Тиквички и домати
Сложете две нарязани тиквички, 2 нарязани на кубчета домати, 4 пресовани скилидки чесън, зехтин, босилек, сол и черен пипер върху листа фолио. Оформете пакет и печете ястието на силен огън за 10 минути. Накрая поръсете отгоре настърган пармезан.
Снимка: foodnetwork.com
2. Паеля
Комбинирайте 1 чаша ориз за паеля, 1 1/4 чаша пилешки бульон, 6 обелени големи скариди, 2 пилешки бутчета без кожа, няколко нарязани сушени доматчета, 1/4 чаша зелени маслини, печена и обелена чушка, нарязана на ленти и 1/2 чаена лъжичка червен пипер. Поръсете със зехтин и черен пипер. Сложете тавата от фолио във фурната на над средно висока температура за 30 минути.
Снимка: foodnetwork.com
3. Скариди с чесън
Смесете 1 средно голяма бучка меко масло с 1 чаена чаша ситно нарязан магданоз, 2 скилидки пресован чесън, сол и черен пипер. Накрая добавете сока от 1 лимон. Сложете небелените скариди във фолиото и ги поръсете с щипка червен пипер на люспи. После добавете и чесновия, маслен сос. Печете скаридите на силен огън за 8 минути.
Снимка: foodnetwork.com
4. Пикантни маслини
Сложете една водна чаша едри маслини, 1/2 чаена лъжичка червен пипер на люспи и една смляна скилидка чесън върху листа фолио. Печете маслините 15 минути на средно висока температура, като ги обръщате често.
Снимка: foodnetwork.com
5. Пилешки крилца
Сложете 6 пилешки крилца, 1 супена лъжица зехтин и 3 супени лъжици подправка за месо върху вашия лист фолио. Печете 25 минути на силен огън, като обърнете крилцата веднъж. Гарнирайте крилцата накрая с пресен магданоз и сок от лайм.
Снимка: foodnetwork.com
6 Сливи и лук
Сложете върху фолиото 4 нарязани и обезкостилкостени сливи, 1 глава нарязан червен лук, 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица червен винен оцет, няколко стръка мащерка, сол и черен пипер. Оформете пакет и печете над средно висока температура за 12 минути.
Снимка: foodnetwork.com