IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Паста с печени червени чушки

22 май 2013 14 40

Рецепта от килера с хранителни запаси

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пастата с печена червена капия е идеална рецепта за бърза и вкусна вечеря, както за близките ви, така и за по-непретенциозните ви гости. Това ястие може да бъде направено и с чушки от буркан, което улеснява процеса, тъй като няма да печете и да белите чушки тепърва.

Просто си намерете марка с печена капия, която да знаете, че е качествена и допада на вкуса ви и се запасете с няколко буркана от нея в килера или хладилника си.

Макаронените изделия или т.нар. паста също могат да стоят някъде по шкафовете ви и когато наистина нямате какво друго да сготвите, да се сетите за запасите си и да сътворите това чудно ядене.

А ето и повече за него:

Необходими продукти:

1 пакет къса паста по ваш избор (най-добре ригатони, канелони или пене);
4 супени лъжици масло;
1/2 голяма глава лук;
3 скилидки смлян чесън;
1 буркан печени червени чушки;
1 чаша растителен или пилешки бульон;
1/2 чаена лъжичка сол;
Прясно смлян черен пипер;
1/2 чаша течна сметана;
1/2 чаша пармезан;

Магданоз;
Прясно нарязан босилек.

Инструкции за приготвяне:

Сварете тестените изделия в подсолена вода според указанията на опаковката.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания лук и пресования чесън и ги запържете леко в продължение на 2 до 3 минути или докато омекнат.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете в тигана нарязаните на ситно червени чушки и ги запържете за 2 до 3 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Свалете тигана от котлона. Внимателно прехвърлете съдържанието му в купата на кухненския робот. Смелете сместа докато не заприлича на пюре от чушки и лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте другите 2 с.л. масло обратно в тигана на средна температура. Изсипете обратно лютеницата в тигана и добавете бульона, солта и черния пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете и сметаната и разбърквайте докато всичко се съчетае добре. Овкусете с още подправки, ако имате нужда.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая прецедете пастата и я сложете върху соса. Отгоре настържете пармезан и добавете магданоза и босилека.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте с допълнително пармезан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари