Пастата с печена червена капия е идеална рецепта за бърза и вкусна вечеря, както за близките ви, така и за по-непретенциозните ви гости. Това ястие може да бъде направено и с чушки от буркан, което улеснява процеса, тъй като няма да печете и да белите чушки тепърва.
Просто си намерете марка с печена капия, която да знаете, че е качествена и допада на вкуса ви и се запасете с няколко буркана от нея в килера или хладилника си.
Макаронените изделия или т.нар. паста също могат да стоят някъде по шкафовете ви и когато наистина нямате какво друго да сготвите, да се сетите за запасите си и да сътворите това чудно ядене.
А ето и повече за него:
Необходими продукти:
1 пакет къса паста по ваш избор (най-добре ригатони, канелони или пене);
4 супени лъжици масло;
1/2 голяма глава лук;
3 скилидки смлян чесън;
1 буркан печени червени чушки;
1 чаша растителен или пилешки бульон;
1/2 чаена лъжичка сол;
Прясно смлян черен пипер;
1/2 чаша течна сметана;
1/2 чаша пармезан;
Магданоз;
Прясно нарязан босилек.
Инструкции за приготвяне:
Сварете тестените изделия в подсолена вода според указанията на опаковката.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания лук и пресования чесън и ги запържете леко в продължение на 2 до 3 минути или докато омекнат.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете в тигана нарязаните на ситно червени чушки и ги запържете за 2 до 3 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
Свалете тигана от котлона. Внимателно прехвърлете съдържанието му в купата на кухненския робот. Смелете сместа докато не заприлича на пюре от чушки и лук.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте другите 2 с.л. масло обратно в тигана на средна температура. Изсипете обратно лютеницата в тигана и добавете бульона, солта и черния пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това сложете и сметаната и разбърквайте докато всичко се съчетае добре. Овкусете с още подправки, ако имате нужда.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая прецедете пастата и я сложете върху соса. Отгоре настържете пармезан и добавете магданоза и босилека.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте с допълнително пармезан.