Ако обичате смесването на сладък и солен вкус, то няма начин тази рецепта за салата да не ви допадне. Трябва ви само малка електрическа скара (а може и истинско барбекю), върху която да изпечете три сочни праскови с масло.
В случай, че досега никога не сте приготвяли този плод на скара, то задължително трябва да опитате следващия път, когато подготвяте грила. Само го направете преди да сложите месата и лука, за да не се умирише плодът.
Ето и повече за самата рецепта:
Необходими продукти:
Пресни праскови, нарязани наполовина без костилки;
Кленов/карамелен сироп;
Масло;
Орехи, нарязани;
Спанак/зелена салата; синьо сирене.
Инструкции за приготвяне:
Намажете прасковите с кленов/карамелен сироп, като използвате четка.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това ги намажете с разтопеното масло и ги сложете на скарата, на слаб огън, за да се изпекат и от двете страни. Следете температурата – трябва да е достатъчно ниска, за да не прегори кленовият/карамеленият сироп.
Снимка: thepioneerwoman.com
Махнете прасковите от скарата, когато омекнат леко. Намажете ги с още кленов/карамелен сироп.
Снимка: thepioneerwoman.com
За салата: Нарежете любимите си зелени зеленчуци – зелена салата, бейби спанак, рукола, радичио и т.н. и натрошете върху тях синьото сирене (Горгонзола, например).
Снимка: thepioneerwoman.com
После поръсете салатата с натрошените орехи. Идва моментът да я полеете с любимия си дресинг (или със зехтин, сол и балсамов оцет).
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая добавете опечените вече праскови, като преди това ги нарежете на по-малки парчета, ако желаете. Разбъркайте салатата и я сервирайте на своите гости веднага!
Снимка: thepioneerwoman.com