IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френски киш по американски

17 юли 2013 14 10

Малко след националния празник на Щатите ви представяме една американска интерпретация на френски специалитет

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Кишът по принцип е френско ястие, но прилича много на типичния американски пай, с тази разлика, че съдържа яйца. Предлагаме ви една рецепта за киш с вкусен пълнеж от бекон, кашкавал и лук. Това ястие ще се хареса на мъжете на трапезата, тъй като не е диетично, а по-скоро калорично и доста засищащо.

Необходими продукти:
Тесто за пица;
2 цели глави, жълт лук;

2 супени лъжици масло;
8 резена бекон;
8 цели големи яйца;
1-1/2 чаша течна сметана;
Сол и черен пипер на вкус;
2 чаши настърган кашкавал.

Инструкции за приготвяне:

Запържете лука в маслото в голям тиган на средно слаб огън в продължение на 15 до 20 минути (може и повече), като го разбърквате от време на време, докато стане дълбоко златисто-кафяв. Когато е готов го преместете от котлона и го оставете да се охлади.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това изпържете и бекона, нарежете го на големи парчета и също го оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото да заприлича на кръгла кора за пай и го оформете добре по дъното и стените на тавата (добре е да имате форма за пай).

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбийте с миксера яйцата и течната сметана със сол и черен пипер на вкус. След това към сместа добавете лук, бекона и настъргания кашкавал. Изсипете всичко в кората за пай.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поставете киша да се пече, като го покрийте леко с алуминиево фолио. Нека да остане във фурната за около 40 до 45 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това отстранете фолиото и го оставете да се пече още около 15 минути, докато кората по края стане златисто-кафява. Кишът ще изглежда леко отпуснат дори след като го извадите от фурната, но скоро след това ще се стегне. Оставете го да се охлади леко за 10 минути. Извадете яйчения пай от тавата и го нарежете на парчета като торта, но използвайте остър, назъбен нож.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари