IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кекс с рикота и боровинки

6 август 2013 14 20

Рецепта за сладък хляб за любителите на тестените изделия

Снимка: tastykitchen.com

Снимка: tastykitchen.com

Ако обичате да импровизирате в кухнята и особено с тестените изделия, то тази рецепта може да ви заинтригува. Тя представлява нещо средно между кекс и хляб или по-точно пухкаво печено изделие със сирене рикота, лимон и полезни боровинки. Този бърз хляб или кекс има леко сладък и малко остър вкус, но със сигурност ще ви допадне, ако обичате основните съставки в него. Ето ги и тях:

Необходими продукти:
2 цели яйца;
1 - ¼ чаена чаша захар;
Малко пакетче безсолно масло, оставено на стайна температура;
½ чаша сирене рикота;
1 чаена лъжичка ванилия;
3 цели лимона;
½ чаши прясно мляко;

1 - ¾ чаша брашно;
2 чаени лъжички бакпулвер;
½ ч.л. сол;
1 чаша боровинки;
Пудра захар (по избор).

Рецепта:

Снимка: tastykitchen.com

Първо сложете яйцата и захарта в голяма купа и ги разбийте с миксера докато се смесят добре. След това прибавете мекото масло, после - сиренето рикота, ванилията, настърганата кора от лимон и млякото.

Снимка: tastykitchen.com

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Идва време да сложите сухите съставки при останалата част от продуктите. Най-накрая изсипете боровинките и ги разбъркайте с ръка.

Снимка: tastykitchen.com

Изсипете готовото тесто в намазана с масло/олио и набрашнена тава и печете вашия хляб в предварително нагрята фурна на 180 º за 1 час.

Снимка: tastykitchen.com

След като го извадите от фурната го оставете да се охлади и едва тогава го махнете от тавата и го поръсете с пудра захар, ако желаете.

Снимка: tastykitchen.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари