IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Модерна версия на класически пълнени чушки

1 октомври 2013 12 00

Вкусни капии с месо, по-различни от тези на любимата ви баба

Снимка: tastykitchen.com

Снимка: tastykitchen.com

Пълнените чушки (с ориз и кайма) са класическа рецепта, която всяка уважаваща себе си домакиня може да приготви. Повечето от вас вероятно имат майка/баба, която е виртуоз на пълнените чушки и ги прави толкова добре, че едва ли бихте пробвали някаква нова версия на това ястие. И все пак ви предлагаме един нов поглед към тази рецепта, който се надяваме да ви допадне.

Необходими продукти:
1 килограм телешка кайма;

½ чаша мляко;

1 цяло яйце;
¾ чаша галета;
1 супена лъжица сос Уорчестър;
½ чаша ситно нарязан лук;
2 скилидки чесън;
½ ч.л. Сол;
¾ ч.л. горчица;
½ ч.л. черен пипер;
8 цели големи чушки, почистени;
Кетчуп;
1 с.л. кафява захар.

Начин на приготвяне:


Снимка: tastykitchen.com

Сложете каймата в голяма купа и добавете към нея яйцето, млякото и галетата. След това сложете лука, чесъна и подправките (сол, черен пипер и горчица) и омесете старателно плънката с ръце. Разделете сместа на осем равни части.

Снимка: tastykitchen.com

След това си подгответе чушките, като им отрежете върха и ги почистите от семената им.
Сложете във всяка капия от плънката, но без да препълвате.

Снимка: tastykitchen.com

След това, в друга купа, си направете глазура от малко кетчуп и кафява захар.

Снимка: tastykitchen.com

Добавете щедро количество от този сос върху чушките, а след това ги захлупете с отрязаната им част (тази с дръжката).

Снимка: tastykitchen.com

Междувременно трябва да сте загрели фурната си на 180 градуса. Подредете чушките в тавичка върху хартия за печене и ги оставете в печката за около 35-40 минути. След това ги оставете да се охладят за 10 минути и ги сервирайте.

Снимка: tastykitchen.com

За съжаление на тези, които спазват диети, към това ястие най-добре върви панерче с нарязан на филийки мек бял хляб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

wes ( преди 11 години )
....то,без ориз,с 1 кг.кайма-всеки знае...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 11 години )