Не всички обичат да експериментират (било то в кухнята или в живота), но точно опитът за нещо ново може да ви „отвори вратите” за по-различни изживявания, а в конкретния случай и вкусове.
Ако досега не сте пробвали да правите салата от киноа (зърноподобна култура с висока хранителна стойност), то пробвайте тази. Тя е вкусна, здравословна и засищаща едновременно. Тя е перфектен избор и за вегетарианците, а освен това приготвянето ѝ отнема не повече от 10 минути.
Ето и какви продукти ще ви бъдат необходими:
Сок и кора на един голям лимон; 1/4 чаша зехтин (екстра върджин); 1 чаена лъжичка дижонска горчица; 1/4 чаша нарязан пресен босилек; Сол; Смлян черен пипер; 2 чаши варена киноа; 1 и 1/2 чаша пресни боровинки; 1/2 чаша фета сирене; 1/2 чаша кедрови ядки.
Инструкции за приготвяне:
Снимка: tastykitchen.com
В малка купа размесете заедно лимоновия сок, кората от лимон , зехтина, горчицата, босилека, солта и черния пипер.
Снимка: 2.bp.blogspot.com
В друга, средно голяма купа, внимателно разбъркайте сварената киноа, боровинките, сиренето и кедровите ядки.
Снимка: tastykitchen.com
След това изсипете дресинга към купата с киноата и разбъркайте салатата добре, така че всичко да се смеси хубаво. Сервирайте салатата веднага или я съхранявайте в хладилник в херметически контейнер до два дни.
Снимка: tastykitchen.com