IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Панини с кейл и карамелизиран лук

1 ноември 2013 14 30

Какво по-хубаво от вкусни и здравословни сандвичи

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Сандвичите са една от любимите храни на повечето хора. Лошото при тях е, че често са твърде калорични и нездравословни. По тази причина човек трябва да търси различни разновидности на сандвичите, които съдържат по-малко калории и повече полезни вещества. Идеалното предложение в този случай са панините с кейл и карамелизиран лук.

Кейл е сравнително непознато растение в България, от рода на зелето. Характерното за него е, че има много приятен вкус и различни ползи за здравето. Кейл може да се консумира в натурален вид в салати, както и в ястия, преминал през термична обработка. Сега кейл ще бъде основна съставка в сандвичите с карамелизиран лук.

Панините са чудесен избор за здравословна закуска. Ето и необходимите съставки за тази рецепта:

- 2 чаени лъжици зехтин екстра върджин;

- обикновен зехтин;

- 200 грама кейл – накъсан;

- 2 скилидки чесън – смлени;

- червен пипер на прах;

- сол на вкус;

- 1 глава червен лук – нарязан;

- по 30 грама кашкавал за всеки сандвич;

- пълнозърнеста питка по избор;

*Бонус хранителна информация за една порция (един сандвич): 366 калории, 13,3 грама мазнини, 43,7 грама въглехидрати, 7,2 грама фибри, 9,2 грама захар, 18,4 грама протеин;

За приготвянето на панините ще са ви необходими само 20 минути. Ето и какво трябва да направите:

1. В нагорещен тиган изсипете зехтина екстра върджин, щипка сол, червен пипер и накъсаните листенца кейл. Задушете ги, докато не „увехнат“.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. В тиган със зехтин задушете и червения лук, докато не придобие лек златист оттенък.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Нарежете питката на подходящи филийки.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Върху всяка филийка нарежете кашкавал, сложете от 1/4 от карамелизирания лук, ¼ от кейла и подправки на вкус.

Снимка: pickyeaterblog.com

5. Сложете сандвичите във фурната или в скара, за да ги запечете съвсем малко. Времето, в което трябва да седят там, е само няколко минути, докато кашкавалът омекне и хлябът стане хрупкав.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари