IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Кесо фундидо

2 февруари 2014 10 20

Мексиканско ястие за любители на кашкавала

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Почти няма човек, който да не обича ястия с разтопен кашкавал? Италианците го разтопяват върху пицата си, швейцарците и французите си имат тяхното фондю (прави се от разтопени твърди сирена), което топят в препечен хляб, а мексиканците залагат на „Queso Fundido“, което се превежда като „разтопено сирене“.

Това е класическо тяхно предястие, в което те слагат и кайма, наденица или пикантен колбас чорисо. Ето и малко повече детайли за самата рецепта:

Необходими продукти:

220 г наденица/пикантен колбас/кайма; 1 средно голяма глава лук; 2 чушки – червена и зелена; 1 пакет моцарела или влакнест кашкавал; чили на прах; 3 цели домата; магданоз; тортила чипс.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган запържете колбаса докато стане кафеникав. След това го махнете от тигана и го отцедете от мазнината върху попивателна хартия.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете в тигана нарязаните на ситно лук и чушки, добавете малко мазнина и задушете зеленчуците на средно-висока температура, докато омекнат (около 7-8 минути). Отстранете ги от огъня и ги оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

В малка тава сложете 1/3 от кашкавала, добавете половината колбас, зеленчуците, след това още една трета от кашкавала, после другата половина от колбаса и накрая остатъка от настъргания кашкавал. Поръсете отгоре много леко с чили на прах.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поставете ястието във фурната да се запече за около 5 минути. Кашкавалът трябва да се разтопи напълно и да започне леко да бълбука.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете кесо фундидо от печката и отгоре му сложете нарязаните на малки кубчета домати и го поръсете с магданоза. Сервирайте го веднага с тортила чипс!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Maria ( преди 11 години )
Edna razlika Fondue - e ne e frensko a shveicarsko :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар