Необходими продукти:
3-4 средно големи тиквички, но да не са меки
100 грама пармезан
30 грама кедрови ядки или в краен случай сурово кашу
12 големи обезсолени маслини без костилки
половин връзка пресен магданоз
няколко зърна бял пипер
смлян черен пипер и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете суровите тиквички на максимално тънки резени, като преди това отстраните твърдите краища. Наредете тънките филийки на дъното на голяма широка чиния или плато.
Полейте тиквичките с малко зехтин и настържете отгоре пармезана на едри люспи. Поръсете с останалите продукти – маслините, ядките и подправките.
Най-отгоре поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
За разнообразие можете да мариновате тиквичките с микс от зехтин, лимонов сок, дребно нарязан чесън и черен пипер. Преди да го сервирате ги отцедете, аранжирайте и поднесете.