Билетът, който струва 100 рубли (3.6 долара), включва супа, хляб и чай, сервирани преди представлението, пише Dnes.bg.
Супата е сготвена от всички членове на театъра, включително актьори, фризьори, гримьори и режисьори. Менюто включва френска лучена супа и традиционна руска зелева супа.
От театъра не протестират, ако посетителите си изядат храната и напуснат преди представлението, и казват, че мястото е колкото готварски клуб, толкова и театър.
Идеята е излязла на бял свят миналата година от бившия директор на театъра Николай Коляда и силно се подкрепя от настоящия – Игор Туришев.
Той обаче е пробвал да готви само веднъж и оттогава избягва да го прави.
“Просто не е по моята специалност. Аз приготвям най-добре рибни котлети с пюре”, казва той.
Според Коляда, офертата със супата е “нормален начин за привличане на публика”, но за неговия собствен театър, той е избрал изключително странно място, където се правят представленията. Той се намира в парно отделение на апартамент, в блок, който навремето е строен за офиси на КГБ.
“Театърът може да се намира навсякъде. Поставете една рогозка на земята и правете представление – ето ви театър! Ако има искра на творчество и взаимно разбирателство, тогава театърът работи”, допълва Коляда.
Руски театър привлича публика със супа и чай
26 януари 2005 12 37Руският театър Teatron, намиращ се в уралския град Екатеригнбург, осигурява на публиката си не само шоу, но и голяма чиния със супа.

Сподели
Коментари


Още от Новини
Коментари
