IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусни лекарства – банани и ябълки

10 юни 2010 13 51

Антиоксидантите в кората на ябълката пазят от рак, бананите помагат на сърцето

Ябълка е по-добре от антибиотици. Снимка: Dreamstimer

Ябълка е по-добре от антибиотици. Снимка: Dreamstimer

Способността на ябълките да потискат раковите болести отдавна е известна, но едва сега американски учени са установили каква е причината за това, съобщи ИТАР-ТАСС.

Между нас казано, резултатите, които ще прочетете ей сега, на нас са ни известни от поне няколко години, но явно на учените им се иска някои неща да ги откриват по два-три пъти.

И така, учени от университета на Уисконсин открили, че активните съставки - антиоксидантите, се съдържат в кората на ябълките, пише британският в. "Дейли мейл".

Благодарение на антиоксидантите ябълките предотвратяват появата на рак на простатата у мъжете и на рак на гърдата у жените.

Авторите на изследването препоръчват ежедневно да се консумират ябълки заедно с кората им, като естествено не забравяте да ги измиете добре.

Най-хубаво би било, ако си вземете еко ябълки.

Учените препоръчват също ежедневната консумация на банани.

Те имат уникалната способност да поглъщат излишъка от сол в човешкия организъм чрез съдържащите се в тях активни съединения на калия.

Бананите предотвратяват сърдечносъдови болести.

КоментариКоментари

namonaraqnaq ( преди 13 години )
Не знаех това за бананите, но за съжаление никак не ги обичам :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар