IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не се преработвайте – опасно е за здравето!

5 април 2011 13 25

Рискът от сърдечносъдови заболявания се увеличава с цели 67%, ако работите дълго

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Непрекъснато повтаряме как много работа, не си е работа, но никой не слуша. Дано поне хората се вслушат в учените – все пак, знанието е злато.

Хората, които редовно работят повече от 11 часа дневно, са значително по-застрашени от сърдечносъдови заболявания и инфаркт, откриха британски учени.

Рискът от сърдечносъдови заболявания се увеличава с цели 67 процента при по-дълъг работен ден, в сравнение с хората, които се трудят стандартните 7 до 8 часа.

Медиците обаче не са сигурни дали продължителният работен ден допринася за риска от сърдечносъдово заболяване, или той е показател за други фактори, които са вредни за сърцето, като нездравословно хранене, липса на движение, депресия. Затова те предлагат лекарите да питат пациентите си за работното им време.

За да избягнат риска, хората, които работят на по-дълги смени, трябва да се хранят здравословно, да спортуват достатъчно и да следят кръвното си налягане, нивото на холестерола и захарта, съветват учените, цитирани от световните агенции и БТА.

Ние пък ще добавим, че едно от най-важните неща в живота е, на работното място да цари спокойствие.

Никога не правете компромиси с продължителния стрес и натоварване.

Те могат да ви нанесат трайни вреди, а когато върнете лентата назад, установявате, че е било за нещо, което най-вероятно се е оказало несъществено.

Автор - снимка

КоментариКоментари