IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една ефективна рецепта за болни сливици

15 ноември 2011 11 40

Гаргарата със смрадлика прави чудеса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Средата на ноември, освен че е периодът на една чудесна есен, дава началото и на всички „очарователни" настинки, грипове и зарази.

Дано при вас не е така, но от няколко дена всеки втори, който видя, започва да ми се оплаква колко е болен и колко го боли гърлото.

Разбира се, законите на Мърфи, си действат безотказно и познайте какво – естествено, заболя ме и мен.

Аз обаче знам една бабина хитринка, с която огъня в сливиците може да бъде потушен още в зародиш и да си спестите поне една седмица мъки.

Как ли? Със смрадлика.

Заболи ли ви гърло, първото нещо, което трябва да направите е в малко вода (200-300 мл) да запарите няколко листенца суха смрадлика и да оставите да се накисне хубаво.

Като чаят изстине, започвате да си правите една хубава гаргара. Малко нагарча, но е поносимо.

Смрадликата има силно антисептично действие и притежава способността да „откъртва" белите налепи по сливиците и езика – тези, заради които всъщност сте болни.

След като направите хубава гаргара с няколко повторения, изсмучете една лъжица мед с лимон, а накрая се напръскайте с някой от течните препарати за гърло, които попадат директно на болното място.

Ще ви мине за един ден.

Автор - снимка

КоментариКоментари