IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алкохолът влияе пагубно на красотата

16 септември 2004 14 25

Алкохолът влияе пагубно на красотата

Няма жена, която да не е на ясно с рисковете, които крие безразборното пиене след 20-годишна възраст (а защо не и преди това). Но независимо от повтаряните предупреждения, броят на жените обръщащи чашка след чашка расте непрекъснато.

Нека го кажем по-ясно - прекаленото пиене ще разруши външния ви вид.
Проучванията показват, че продължителното пиене, което надхвърля дневните дози (1 -2 пъти на ден, но не повече от 7 пъти на седмица) може да ви загрозят. Ето как прекалено многото питиета могат да ви направят пияница.

Качване на тегло: Забравете за стройната фигура. Алкохолът съдържа много калории, но на всичкото отгоре той стимулира вашия апетит и намалява самоконтрола (сбогом на диетата).

Суха кожа: Moжете да целунете за довиждане и меката и нежна кожа. Прекомерното пиене дехидратира тялото и това води до изхвърляне от бъбреците на всякакъв вид телесни течности под формата на урина.

Съсипани кръвоносни съдове: Ще имате румено излъчване, но по редица неприятни причини.

Алкохолът разширява кръвоносните съдове, които са близо до повърхността на кожата, затова вместо здрави червени бузи, кожата на лицето ви ще е почервеняла от разрушени вени и капиляри

Кървясали очи: Никой няма да иска да ви гледа в очите след пиянска нощ. Влошените кръвоносни съдове ще придават на очите ви възпламенен, уголемен и препълнен с кръв поглед. Чудесно, а?!

Контузии и белези : Няма да сте първия човек, който събуждайки се сутрин е с голяма цицина и не си спомня откъде му се е появила. Пиянските навици ще ви направят тромави. Помнете, че крак целия в синини и рани не е най-добрия начин да накарате хората да забележат краката ви.

КоментариКоментари