IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модните тенденции пролет – лято 2005 в прическите и грима

21 март 2005 15 23

Модните тенденции пролет – лято 2005 в прическите и грима

Прическите и гримът, които налагат водещите стилисти за приближаващия сезон пролет-лято, са изключително женствени. Те придават чувственост и неотразим чар, а дори и при коковете се долавя внушението за свобода и разкрепостеност. Забравете за опънатите и пригладени коси! Визията от 50-те 60-те години е отново на мода!

Първата тенденция, която се забелязва е завръщането на платиненото и пепелявото русо. Тези цветове придават допълнителен свеж и здрав вид на кожата. Синоптиците пък предвиждат знойно лято ... а има ли нещо по-съблазнително за един мъж от блондинка на плажа?

Кичурите стават все по-незабележими с тенденция да се слеят напълно с основния цвят на косата. Но според многообещаващия френски стилист Франк Провос, косата не трябва да е в един единствен нюанс и предлага краищата да бъдат по-светли, за да се придаде оригиналност и закачливост на прическата.

Модерни са и небрежните къдрици, обгръщащи нежно женското лице. Без значение дали сте силно накъдрени или пък сте с леко чуплива коса, важното е прическата ви да има обем, да се движи свободно и да ви придава игриво излъчване. Ако се къдрите сами в домашни условия, ви препоръчваме да използвате тънки ролки и да навивате на тях малки кичури коса. Развийте ролките, без да разресвате. По този начин ще получите желания обем, а безбройните ви къдрици – в спираловидна форма ще привличат погледите. Използвайте гел за да фиксирате и дооформите прическата.

Мотото на наближаващия сезон пролет-лято е “назад към природата”.На мода са прическите с дължина под раменете.

Ако пък имате права коса и не ви се иска да я къдрите, то ви препоръчваме да се подстрижете на черта с дължина до средата на врата, като поискате от фризьора си да я оформи на етажи от външната страна и да изфили някои кичури. Тази прическа е изключително практична, защото не изисква никакво поддържане или пък дооформяне след баня. Много модерен този сезон ще е и плътния бретон на една страна. Трябва да е дълъг и да пада небрежно по челото ви, така че да го вдигате от време на време с непринуден и очарователен жест.

Ако пък не обичате бретон или просто смятате, че не ви отива, то не се отчайвайте! Подстрижете косата си в модерната дължина (малко под раменете) и извийте краищата навън, така че да я оформите в прическа “венец”. Това е идеалното решение за правите коси, защото ще добави закачлива ретро нотка към излъчването ви, ще придаде обем на косата ви и, не на последно място, ще ви прави невероятно оригинални.

Най-големият хит през лятото ще са прическите тип “току-що станал от леглото”. Ако косата ви е тънка и не можете да добиете нужния разчорлен ефект, то тогава погрижете се прическата ви да изглежда сякаш сте танцували цяла нощ.

Връщат се и така модерните от младините на нашите баби лимби. През 50те – 60те години, цялата коса е приличала на спокойно море с леки вълни. Именно тази ретро визия ще е на мода през наближаващия летен сезон. Важно е да оформите и бретона в лимба, която да придаде височина на челото ви. Тъй като тази прическа издължава лицето, то тя е подходяща за жени с кръгли или пълни лица.

До тук с ежедневните прически. Сигурно бъдещите абитюренти се питат “Какви ли са модните тенденции при официалните кокове?”

И при коковете се налагат къдриците. Сефан Сониер, например, предлага няколко кичура коса от над челото да се сплетат на малки плитки, които да изпъкват елегантно на гладката, опъната и прибрана на кок коса. Диор пък налага високите кокове, които се извисяват над тълпата. Кристиан Лакроа добавя и панделки, за да превърне високите кокове в истински разкош от плитчици, стърчащи прави кичури и панделки.

Основната тенденция при коковете е да се смесват къдраво, рошаво и раздърпано с пригладено, зализано и опънато. Изключително модерни са и форкетите с камъчета на края. С тяхна помощ прическата ви хем ще издържи на вихрените танци, хем ще блести, като че с безброй скъпоценни камъни.


А сега гримът! Валентино налага гъстите, добре очертани вежди, които изтъняват към слепоочието. Те придават дълбочина и загадъчност на погледа. Овалът на лицето изглежда безупречно правилен. Тъмните вежди контрастират на светлата кожа, като я правят още по-бяла и гладка.

Според гримьорите на Шанел, очите трябва да бъдат силно очертани с молив или очна линия, а миглите да са с няколко слоя спирала. Сенките, които се полагат във външния ъгъл на окото са в тъмно сивата и кафявата гама. В средата на окото се нанася златисто, което да отваря окото и кара погледа да блести. Какъвто и цвят сенки да изберете, най-важното е да забравите за матовите тонове! На мода са гримовете с фин брокатен блясък!

Устните на всички манекенки, дефилиращи по световните подиуми, са наситено червени. Този ярък цвят привлича погледите и кара мъжете да мечтаят за страстна целувка. Ако искате устните ви да изглеждат още по-сочни, очертайте ги с молив, като внимавате да не изкривите линията им. А тъмният нюанс на червеното прави зъбите ви ослепително бели! Уверете се сама! Бъдете неустоима!

КоментариКоментари