IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малки трикове за гримиране на очите

28 март 2005 10 23

Малки трикове за гримиране на очите

Прекалили сте с грима?

Използвайте клечица с памук, за да премахнете излишното, после коригирайте, ако е необходимо.

Сложили сте много наситен цвят?

С голяма четка за грим “изметете” клепачите, без да натискате, като движението е от вътре навън.

Парченца грим са попаднали на лицето ви?

С голяма четка почистете ненужното с меки движения, без да натискате.

Следващият път когато се гримирате, сложете под очите безцветна пудра. След като приключите с грима, почистете пудрата с широка четка.

Спиралата ви тече?

Най-добре е да използвате водоустойчива спирала. Ако не, можете да поставите слой безцветна спирала върху тази, която “тече”, за да я задържи на мястото й.

Изцапали сте със спирала горните клепачи?

Можете да изтриете неприятните следи от спирала с помощта на суха клечица за уши. Не нужно да търкате, а само леко да “потупвате” клепачите. Ако все пак спиралата не се изтрие, сложете малко фон дьо тен на памучето.

Прекалили сте със спиралата?

Сложете хартиена салфетка между горните и долните мигли и затворете очи. Ако е необходимо, направете го няколко пъти. Можете да използвате и гребенче за мигли, за да отнемете излишното.

Мигли на звезда

Сложете първо цветна спирала- синя или кафява, а после и черна. Така очите ви ще имат наситен, звезден вид. Можете да опитате и с изкуствени мигли.

Не забравяйте да почиствате редовно четката на спирала, за да не се получават топченца спирала по миглите.

Искате да прикриете бръчиците около очите?

С помощта на коректор-стик или четцица, потопена в коректор, повторете линията на бръчиците и после потупайте с пръст въпросното място. Изберете по-светъл цвят коректор от фон-дьо-тена, за да опънете оптично бръчиците.

Как се слага очна линия?

Застанете пред огледалото и вдигнете брадичката на горе – така клепачите се навеждат надолу и са неподвижни. Направете линията много близко до основата на миглите, като следват естествената извивка на окото.

За блясък в очите...

За специално събитите, когато искате ирисите ви да се открояват, сложете си няколко капки за очи, които стягат кръвоносните съдове. Ефектът е гарантиран.

Изморени сте?

В такъв случай не трябва да слагате спирала на миглите на долния клепач.

Торбички под очите?

Направете си компрес с пакетчета чай от лайка. Сварете ги във вода, оставете ги да изстинат и ги поставете на клепачите за около 15 минути.

КоментариКоментари