IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само за мъже- почистването на кожaта

25 август 2005 13 16

Само за мъже- почистването на кожaта

Грижата за кожата на лицето не е само женски приоритет. Мъжете също имат нужда от почистване на лицето вечер, след тежкия и мръсен ден.

Ако все още сте скептично настроени на тема „почистване на лицето“, прекарайте вечерта по лицето си леко намокрен памук и ще видите колко всъщност е мръсно лицето ви.

Най-старият метод за почистване на лицето е сапунът. Той гарантира чиста кожа, но за съжаление е много агресивен към изтощената от честото бръснене, студа и вятъра кожа. Може да предизвика зачервяване или изсъхване на кожата. Единствено при глицериновите сапуни няма риск от кожни раздразнения.

Най-доброто средство е почистването с гъбичка и ексфолиращ гел. Можете да изберете от естествена или изкуствена материя, ефектът е почти еднакъв. С помощта на гъбата и крема пада най-горният слой кожни клетки и тенът се избистря. Освен това чрез ексфолирането намалява броят на косъмчетата, които растат под кожата.

При появата на черни точки и пъпки по лицето един от вариантите са специалните лепенки, които се продават в козметичните магазини. Те се залепват на проблемните места и за няколко часа изчистват и изсушават порите.

Ако не се притеснявате, а и не би трябвало, можете да посещавате козметик един път месечно, за да получите специализирана грижа за кожата.

КоментариКоментари