IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предотвратете появата на младежки пъпки

15 ноември 2005 14 30

Не забравяйте, че младежките пъпки и акнето са част от живота на всеки човек

Предотвратете появата на младежки пъпки

Още в първите години на пубертета (13-14 години) е хубаво да придобиете навици за поддържане на добра хигиена на кожата на лицето и да спазвате хранителен режим. Така ще намалите вероятността от поява на младежки пъпки и акне.

Не забравяйте, че младежките пъпки и акнето са част от живота на всеки човек. Няма нищо фатално в няколко пъпчици, няма да сте нито първия, нито последния човек на земята с такива грижи.

Почиствайте лицето си два пъти на ден със специален лосион. Можете да си правите и ексфолииращи маски два пъти седмично, но не търкайте така, както се търка пода, защото това само ще влоши положението

Редовното сменяйте хавлиените кърпи и калъфката, на която спите, за да не задържат бактерии в плата.

Правете редовно упражнения. Те подобряват кръвообращението и клетките се обогатяват с кислород. Освен това физическата активност намалява стреса, който също е един от факторите за появата на пъпки.

Избягвайте контакта на косата ви с кожата на лицето- може да се стигне до нежелателна кожна реакция. Не използвайте и силно фиксираща козметика за коса, тя също може да попадне на лицето и да се получи дразнене.

Не стискайте пъпките, колкото и да ви се иска. Ако все пак не можете да се въздържите, измийте добре ръцете си, за да не се задълбочи инфекцията. След това намажете мястото с тоник от чаено дърво, което има успокояващ възпалените места ефект.

Всеки ден трябва да пиете поне по осем чаши вода, за да не се задържат токсини в организма ви.

Използвайте козметика, подходяща за вашия тип кожа. Повечето компании имат специална серия за тийнейджъри.

Яжте много плодове и зеленчуци. Полезни са.

Избягвайте да излагате кожата си на слънце, много горещ или много студен въздух.

КоментариКоментари

mimettto ( преди 11 години )
iskam da vi popitam ne6to drygiq mesec pravq 14 godini i o6te nqmam pupki po liceto,no sum si porucala maska za lice koqto predotvartqva poqvqneto na pupki 6te mi staneli ne6to ot neq toest 6te mi izleznat li pupki
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
siskataa ( преди 12 години )
Аз сам на 13години и имам папки по лицето..Много ме дразнят моля ви някои да ми помогне кажете ми какво да купя или да направя.Страшно ви моля..Помогнетеми...:(:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар