IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След празниците ще ни гони депресията

3 януари 2012 13 20

Изследване разкри, че днес е един от най-депресиращите дни в годината

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След края на хубавите коледни и новогодишни празници настъпва време за кратка равносметка, която сериозно застрашава психическото здраве на мнозина. Докато жените повече се тюхкат за добавените няколко килца, мъжете гледат с празен поглед изтънелия си портфейл.

Политическите новини са друга причина, настроението на хората да изчезне бързо и да ги хване леката депресия, заради престъпността, кризата и други фактори, които не вещаят хубаво бъдеще.

Проучване на над 13 000 души разкри, че днес е един от най-депресиращите дни в годината. Както казваме: Back to the reality!

Резултатите от проучването показват, че най-нещастният ден през 2011 г. е бил 20 март, неделя, когато едва 19,9 процента от участниците в подобно допитване са споделили, че изпитват задоволство от живота. Най-щастлив пък не е бил коледният празник, а 27 август,
събота. Тогава 52,9 процента от анкетираните британци са
споделили, че се чувстват щастливи.

Сега е моментът ние българите да покажем че се различаваме от британците и да подходим с една усмивка към миналото и светъл поглед към бъдещето и в този дух да си пожелаем: Мили Боже, моля те нека тази година имам тънка талия и дебел портфейл и не ги разменяй, както миналата година!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

( преди 12 години )