IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за ползване на автобронзанти

9 август 2004 15 25

Съвети за ползване на автобронзанти

Ако следвате тези съвети ще можете да избегнете досадни грешки и проблеми при избрания от вас начин за почерняване:

- Направете си ексфолиация (процедура премахваще мъртвите клетки). Тя ще помогне на автобронзанта да проникне по-дълбоко. Не нанасяйте непосредствено след процедурата автобронзанта. Вземете душ и се подсушете внимателно с мека хавлиена кърпа и изчакайте кожата ви да изсъхне. Ако не го направите разширените пори ще абсорбират средството по-интензивно и загарът ще стане на точки

- подсушете добре кожата, дори и да е леко влажна, загарът няма да е равномерен

- след нанасяне на автобронзанта изчакайте 5-10 мин. и нанесете овлажняващ крем, особено ако имате суха кожа. Автобронзантът изсушава кожата, а много малко подобни продукти съдържат и хидратиращи съставки. Имайте предвид, че ако кожата ви е суха, тенът ще е неравномерен.

- основното правило е: равномерно нанесете средството на един път с плъзгащи се масажни движения като минете няколко пъти дадения участък. Нанесете го отдолу нагоре, започвайки с краката и завършвайки с раменете. Кожата по колената и лактите покрийте с минимално количество крем, за да не чернеят повече. Те чернеят повече, защото кожата там е по-дебела и се пигментира по-лесно. Същото важи за дланите и ходилата.

- ако лактите и колената са по-сухи, със сигурност ще абсорбират повече цвят. Намажете ги с овлажнителен крем, за да избегнете натрупването му

- ако използвате автобронзиращ гел, продължавайте да го втривате, докато не попие максимално в кожата.

- ако използвате спрей, пръскайте на разстояние 20 см от кожата да не се получат петна и черти.

- ако за пръв път използвате автобронзант, ползвайте такъв е с моментален оцветяващ ефект. Той е по-различен от тези бронзанти, при които ефектът се получава след няколко часа, но така ще видите дали сте нанесли равномерно. Ако не сте доволни недейте да търкате кожата със сапун или други измиващи средста. Нежелания загар ще падне за около ден, тъй като тези бронзанти са по-малко устойчиви.

- автобронзантът за тяло става и за лице, освен ако изрично не е забранено в инструкцията. По-добре е да ползвате специално средство с повече хидратиращи съставки и по-силен SPF фактор.

- ако опитът е неуспешен и сте на петна, не се отчайвайте. Можете да почистите кожата с пресен сок от лимон и кислородна вода. При неуспех злополучният загар ще изчезне от само себе си след 3 дни в резултат на естествената ексфолиация на кожата.

- минимум 3 часа след нанасянето на автобронзанта не се занимавайте със спорт или с физическа дейност - изпотяването може да провали всичките ви усилия да се сдобиете с изкуствен тен.

КоментариКоментари