IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за поставяне на грим

31 август 2004 10 30

Съвети за поставяне на грим

Следвайте тези съвети за поставяне и употреба на грим, за да изглеждате естествено красиви.

1. Красивият грим започва с правилно нанасяне на основата. Повечето жени имат кожа, чийто цвят е на жълта основа. В тази група се включват повечето европейки и всички азиатки, латиноамериканки и африканки. Това е един от най-важните съвети.

Когато жените с такава слагаме фон дьо тен, който е твърде розов или оранжев, той често изглежда изкуствено и двуцветно. Това се дължи на факта, че оттенъкът на фон дьо тена е в „сблъсък” с естествения жълт тон на кожата ни.

За да създадете на кожата си естествен вид, трябва да слагате фон дьо тен, който е с жълта основа. Така кожата ви никога няма да изглежда оранжева, пепелява или неестествена.

[break]

Съвети за грижа на кожата

- Чистата кожа е най-доброто „платно” за грима

- Независимо от това какъв цвят ви е кожата или какъв тип е, винаги трябва да слагате овлажнител със слънцезащитен фактор поне 15. Това е един от най-важните съвети.

- За най-добро поставяне на грима трябва да започнете с правилния фон дьо тен. Докато сенките за очи, червилото и ружът акцентират върху лицето, основата създава тона на излъчване.

- Винаги носете в себе си пудра, за да можете да я използвате, когато ви потрябва. Ако кожата ви лъщи прекалено много, трябва да използвате пудра, поемаща мазнините.

- Когато нанасяте ружа, използвайте по-тъмен цвят, за да очертаете контура на лицето и да „повдигнете” скулите. Нанесете ружа от долната месеста част на ухото към средата на бузата, така че да не оставите петно на бузите си.

- За да подчертаете, използвайте по-светли тонове руж.

- С малко практика ще усвоите изкуството на поставяне на сенки върху клепачите. Когато го правите, помнете, че тъмните цветове правят чертите на лицето по-неясни, докато светлите ги подчертават.
Нанесете най-светлия цвят върху целия клепач

- Средния цвят сложете на долния клепач

- Най-тъмния цвят нанесете върху външния ъгъл на окото, за да създадете дълбочина на погледа

- Нанесете очна линия, като започнете от центъра на клепача и продължите към двата края

- Спиралата придава завършен вид. Ако имате тъмни очи, използвайте черна, тъмносиня, тъмнокафява или безцветна спирала.

- Изберете червило, което отразява природата ви.

- Използвайте четчица, когато нанасяте червилото( Това не само ще помогне да определите контурите на устните си, но и ще контролира количеството нанесен цвят

- Нанасянето на малко пудра върху устните преди да сложите червило го запазва по-дълго

- За ноктите – изберете цвят на лака, който да съвпада с основните тонове на грима ви.

КоментариКоментари