IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на перманентния грим

4 януари 2005 13 37

Предимствата на перманентния грим

Ако искате веждите ви да са винаги добре оформени и устните- безупречно очертани, тогава ви препоръчваме да опитате т.нар. перманентен грим.

Как се прави?

Прилича на татуировка по начина на поставяне, но е временен. Разбира се, цвета и дебелината на контурите зависят изцяло от вас! Използват се много тънки игли, които навлизат само в най-горния слой на кожата. Напоени са с минерални оцветители, които се задържат под малките кръвоносни съдове.

Тези оцветители са хипоалергични, клинично тествани и напълно безвредни. С времето избледнява заради естествена ексфолиация на кожата. Необходимо е да се направи втора процедура след две-три години,а и ще имате възможност да коригирате, ако е необходимо. Все пак чертите на лицето ви се променят с времето, а и модата може вече да не е същата.

Вежди

През ’60 и ’70 години на мода бяха много тънките вежди. Сега веждите трябва да са по-плътни, но ако дълго време сте ги изтънявали, те вече не растат. Някой дами имат белези, които пречат на растежа на косъмчетата или по рождение са с почти невидими вежди. Само перманентният грим може да ви помогне да имате отново плътни вежди.

Как се прави?

Първо веждите се очертават с молив. След като решите точно какъв цвят и форма искате да са новите ви вежди, се поставя първо контура с оцветител, на дълбочина 2 мм.

След това се рисуват косъмчета във вътрешността на линията. Много често козметичката поставя по-светъл цвят и по-права линия от желаната, за да може клиентката да свикне с новото си лице. Месец по-късно, когато трябва да отидете на контролна среща, ако все още желаете, веждите могат да се удебелят и потъмнят.

Устни

Когато устните ви са много тънки или очертанията им стават все по-неясни и ви се налага често да повтаряте с молив контурите, перманентният грим е чудесно решение.

Друго преимущество, което не трябва да се пренебрегва е, че благодарение на леките убождания, с които се поставя грима, се стимулира работата на клетките на устните и малките бръчици се изглаждат.

Как се прави?

Тук също се започва с очертаване с молив. След като уточните формата и цвета, багрилото се поставя милиметър по милиметър с помощта на игла. За да се удебели долната устна, между грима и началото на устната също се оцветява.

Избира се подходящ цвят, който да прелива плавно от цвета на кожата към цвета на устните. При устните също е възможно да се постави първоначално по-блед цвят, който след месец да се потъмни.

[break]

Очи

Ако клепачите ви са смъкнати надолу или грима се размазва много лесно, очертанията на очите с перманентен грим ще направят живота ви по-лесен.

Много помага, ако сте спортистка или планирате да заминете във ваканцията на брега на морето. Все пак внимавайте- очите са много чувствителна зона, лесно се инфектират и за предпочитане е да отидете при дерматолог. Той използва местна упойка в стерилна среда.

Как се прави?

След уточняване на цвета и дебелината, оцветителят се поставя милиметър по милиметър върху горния клепач.

Белези

С този метод много лесно се заличават малки белези от порязване или изгаряне. Хубаво е да се направи през зимата, за да може да се избере цвят, най-близък до естествения цвят на кожата.

През лятото, когато кожата потъмнее от слънцето, въпросното място ще е малко по-светло. Ако пък белегът е като точица, с по-тъмен оцветител можете да я превърнете в чаровна луничка.

Как се прави?

По същия начин, както се поставя гримът на лицето, времетраенето е в зависимост от големината на белега.

Полезни съвети

Изберете добър специалист, който има опит в поставянето на постоянен грим. Поинтересувайте се за хигиенните норми в козметичния салон, на който сте се спрели. Най-добре е да се използват минерални пигменти.

Непосредствено след процедурата е нормално мястото да е малко зачервено. В продължение на една седмица поставяйте на мястото два пъти на ден тампонче напоено с антисептичен лосион и масажирайте с хидратиращ крем.

КоментариКоментари