IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съживите къдриците

25 февруари 2005 15 40

Как да съживите къдриците

Къдравата коса отново е на мода. 42% от жените имат естествено чуплива или къдрава коса, а други 19% къдрят косите си. Факт е, че къдравата коса е по-проблемна от правата, а накъдрената коса има леко пореста структура.

Как можем да съживим къдриците? Какви грижи трябва да положим за косата, ако тя е чуплива или накъдрена? Ето няколко съвета от Nivea.

Нежно измиване

При миене на косата не е достатъчно само да се нанесе шампоан в корените. При често употреба на стилизиращи продукти, нанасянето на шампоана трябва да бъде с нежно действие от корените по цялата дължина на косата.

За да не се заплитат краищата, използвайте балсам за къдрава коса - преди и след измиване.

За по-жизнени къдрици

Основното правило е косата да се среши веднъж, веднага след измиване и да се остави да изсъхне без да се суши. Ако бързате и се налага употребата на сешоар е препоръчително нанасянето на пяна преди да сушене и резултатът ще е налице – косата вече е готова със стилизирането.

Подстригване

Независимо дали дължите къдриците си на природата или на къдрене при фризьор, винаги важи едно правило – ако косата е подстригана на черта, то тя ще бъде твърде бухнала.

За да имате красиви къдрици, най-добре е да бъдете подстригани на пластове. Важно е косата да се подрязва на всеки два месеца, защото къдравата коса цъфти по-лесно.

КоментариКоментари