IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маски с шоколад са новата козметична истерия

5 август 2005 10 19

Маски с шоколад са новата козметична истерия

Най-новата услуга в козметичните салони във Франция и Канада е шоколадотерапията. Класическите маски с плодове отстъпват място на маските с шоколад.

Доказано е, че шоколадът или по-точно какаото, от което се приготвя той, е богато на вещества, които повишават настроението и действат отпускащо.

Оказва се, че какаото съдържа и много антиоксиданти, които са тайната за млада кожа. Според козметичката Емили Кертон от известен парижки салон за красота, маската с какао се препоръчва на дами, чиято кожа е потъмняла от стреса и замърсяването в големия град.

Благодарение на качествата на какаото, кожата става по-свежа, възвръща блясъка си и изглежда по-млада. Освен това маската с какао оказва изключително положително влияние върху настроението на клиентките на услугата, които трудно се въздържат да нe опитата на вкус козметичния продукт.

В домашни условия можете да си направите шоколадова маска, като разтопите натурален шоколад на водна баня. Изчакайте да се охлади достатъчно, за да не изгорите лицето си.

Препоръчваме ви все пак да се консултирате със специалист, защото има хора, които са алергични към някои от съставките на шоколада.

КоментариКоментари