fallback

Кои храни са безопасни дори и да не са "био"

14 March 2012 08:15

И защо можем да ги консумираме без притеснение

Снимка: Dreamstime

Знаем, че да се храним с био продукти е важно за нашето здраве. Но има и изключения сред храните, които дори и да не са био, не застрашават организма ни от замърсяване с химикали. Вижте кои са те:

Авокадо

Авокадото е безопасно за консумация, дори и ако не е био производство заради дебелата кора, която не се яде. Това важи и за всички плодове и зеленчуци, чиято дебела обвивка изхвърляме. Просто запомнете, че е добре да ги измивате преди разрязване, за да избегнете някакви химични вещества от обвивката да попаднат върху ножа и оттам във вътрешността на плода или зеленчука.

Автор на статията:
Мария Димитрова
Сподели
здраве храна химикали био продукти
0 коментара
fallback