IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специално за мъже: Спи или умри

16 декември 2005 14 35

Лишаването от сън тревожно увеличава риска от затлъстяване, сърдечни болести, изтощаване на имунната система и дори смърт. Оказва се, че по- застрашени са мъжете

Специално за мъже: Спи или умри

Лишаването от сън тревожно увеличава риска от затлъстяване, сърдечни болести, изтощаване на имунната система и дори смърт. Оказва се, че по-застрашени са мъжете.

Вие сте зает мъж. Срещи по работа, много работа, пак работа, седене зад компютъра, вкъщи пак, лягане в три-четири. Петък и събота- напиване до козирката за разпускане. Цигари. Общо взето, ако спите по 6 часа на нощ, си е направо чудо.

Голяма грешка: Да превръщате нощите в дни е фатално. Това ви прави бавен, изтощава мозъка ви и влошава цялостното ви състояние.

Не изпадайте в паника, все пак. Ето пет предупреждения на списание MF, които ще ви отворят очите и ще ви научат как да балансирате.

Ефект от недоспиване: Проблеми със сърдечно-съдовата система

Има огромен доказателствен материал, че недоспиването, особено при мъжете, е сигурен начин да си докарате инфаркт, удар, сърдечна недостатъчност или каквото си изберете сърдечно заболяване. Системно и редовно недопсиване, момчета, означава, по-малко от 5 часа на деноношие. И то за сън през нощта.

Рискът да получите удар е два пъти по-голям в сравнение с тези хора, които спят нормално.

Всяка допълнителна минута сън действа като балсам на нервната система и намалява стреса и хормоналния дисбаланс.

Сънят дава време на сърцето да си почине във време, когато не е изложено на стресови състояние.

Хората, които живеят най-дълго, са тези, които спят между 7 и 8 часа на денонощие, категорични са лекарите.

Как да се справите: Ако сте изморен и едва гледате, лягайте си всеки ден 15 минути по-рано. Така постепенно ще си лягате все по-рано и по-рано и ще изградите бавно и сигурно система, която да ви позволи да си наваксате.

Ефект от недоспиване: Напълняване

Изтощението е основна причина за отпускането и пълнеенето. Естествено, като сте недоспали, мисълта за фитнес или физическа активност ви се струва едва ли не еретична. А ако се довлачите до фитнеса, от умора може да си причините доста неприятна травма.

Липсата на сън срива метаболизма и сериозно саботира усилията на организма да поддържа идеалното тегло.

Мастните клетки произвеждат хормон, наречен лептин, който казва на тялото колко мазнини са натрупани. Продукцията на този хормон става през нощта по време на сън. Като се лишавате от сън, тялото ви не получава коректна информация за това от колко енергия се нуждаете и тъй като нивата на хормона са ниски, непрекъснато ви се яде и трупате килограми.

Ефект от недоспиване: Трагичен секс живот

Недоспиването може да ви остави мек в главата (точно така – вашата любима глава).

Лишаването от сън увеличава риска от еректилна дисфункция. Причината е, че нивата на тестостерон драстично намаляват, когото не спите достатъчно, и така трудно постигате ерекция.

Освен това каква ерекция, като малкото сън буквално пресушава желанието за секс.

По време на дълбокия сън през нощта, мъжете получават ерекция средно около пет пъти в съня си. Това се случва обаче само ако спите дълбоко и достатъчно. Ако си легнете за 4-5 часа, забравете за ерекцията по време на сън.

Защо пък тя е толкова важна по време докато хъркате? Момчета, всеки път когато го вдигате, толкова повече вашия пенис става по-силен и по-малко застрашен от импотентност.

Ефект от недоспиване: Отслабена имунна система

Липсата на сън на практика си е покана да ви повали каквато и да е инфекция.

Опитайте се да спите повече и да сте по-спокойни. Изследване направено с 25 мъже в американска компания, показва, че онези пичове, които спят достатъчно и се отдават на по-спокоен живот (примерно медитират или се разхождат по-често, не е нужно да станеш монах) имат 53% повече антитела срещу заразите, отколкото онези, които не си доспиват.

Не е нужно да ходите на йога или да изучите дзен учението. Просто, когато си лягате или се оптпускате, изгонете всички лоши мисли и проблеми от главата си за пет минути.

Ефект от недоспиване: Забавено мислене

Ако не се отучите да будувате по цели нощи, считайте, че мисловният ви процес и успехът на работното място ще са нулеви.

Изследванията показват, че визуалното възприемане, двигателните умения и креативността се влошават фатално, ако се лишавате от сън.

Студентите по математика например, са три пъти по-способни да решат трудна формула или задача, ако се наспиват достатъчно, показват изследвания на германски учени. Така че, отбележете с червено – за успех и креативност в работата трябва да спите.

Имайте предвид, че учените също така съветват да подремвате през деня между 2 и 3, за около половин-един час. Така че, ако имате готин шеф, му обяснете, че на вашата творческа фантазия й е нужен сън и се тръшнете на някое канапе в офиса да поспите.

КоментариКоментари

( преди 13 години )
LbaDOE ijbkedbjrngb, [url=http://oalythrmxuzr.com/]oalythrmxuzr[/url], [link=http://whwelvxpucpp.com/]whwelvxpucpp[/link], http://gauknlnlzthk.com/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар