Без съмнение витамините са полезни за нашия организъм и му помагат да поддържа висок имунитет срещу куп болести и бактерии. Учени от Шанхай са открили, че специално витамин Е е особено важен, за да се предпазим от рак на черния дроб.
Приемът на витамин Е с храната или като хранителна добавка намалява риска от сблъсъка с тази коварна болест. Китайски и американски учени са анализирали 132 837 жени и мъже. Те трябвало да отговорят на редица въпроси, сред които колко често взимат някакви добавки към храната си.
Изследване върху 267 пациентки показва съвсем отчетлива ясна връзка между приема на витамина и чернодробния рак. Тази връзка била забелязана най-добре у участниците, които заявили, че са засегнати от чернодробен рак, или не са правили подобни изявления и нямат семейна история на заболяването.