Без съмнение витамините са полезни за нашия организъм и му помагат да поддържа висок имунитет срещу куп болести и бактерии. Учени от Шанхай са открили, че специално витамин Е е особено важен, за да се предпазим от рак на черния дроб.
Приемът на витамин Е с храната или като хранителна добавка намалява риска от сблъсъка с тази коварна болест. Китайски и американски учени са анализирали 132 837 жени и мъже. Те трябвало да отговорят на редица въпроси, сред които колко често взимат някакви добавки към храната си.
Изследване върху 267 пациентки показва съвсем отчетлива ясна връзка между приема на витамина и чернодробния рак. Тази връзка била забелязана най-добре у участниците, които заявили, че са засегнати от чернодробен рак, или не са правили подобни изявления и нямат семейна история на заболяването.







Рецепта за питка за Никулден
Предколедно почистване: Практичен наръчник по стаи
Защо кафето на гладно е вредно?
Пълнолунието в Близнаци носи късмет на няколко зодии
Мистерията на най-старото слънчево затъмнение е разгадана
James Webb засне гравитационния танц между две галактики
Открит е начин за бързо възстановяване на мозъка след инсулт
Спътник ще заснеме астероида Апофис по време на сближаването му със Земята
Селтик обяви новия си треньор, французин е
Интересно. Суперзвезда от НБА обмисля бъдещето си
Лийдс шокира Челси и остави Сините на 9 точки от лидера
Ливърпул се издъни и срещу Съндърланд на "Анфийлд"
Дневен хороскоп за 4 декември, четвъртък
На Савинден да се помолим за починалите
20 неща, които да изчистите от живота си на пълнолунието в Близнаци
Поверия за Света Варвара на 4 декември
Ендометриалният полип като пречка пред бременността
Гъбата рейши и впечатляващите ѝ ползи за здравето
Индикаторни инфекции при ХИВ
Отличиха пет проекта по дарителската програма „Заедно за здраве“
Остави коментар