IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Витамин Е пази от рак на черния дроб

23 юли 2012 14 00

Виосокият му прием намалява риска да се сблъскате с болестта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Без съмнение витамините са полезни за нашия организъм и му помагат да поддържа висок имунитет срещу куп болести и бактерии. Учени от Шанхай са открили, че специално витамин Е е особено важен, за да се предпазим от рак на черния дроб.

Приемът на витамин Е с храната или като хранителна добавка намалява риска от сблъсъка с тази коварна болест. Китайски и американски учени са анализирали 132 837 жени и мъже. Те трябвало да отговорят на редица въпроси, сред които колко често взимат някакви добавки към храната си.

Изследване върху 267 пациентки показва съвсем отчетлива ясна връзка между приема на витамина и чернодробния рак. Тази връзка била забелязана най-добре у участниците, които заявили, че са засегнати от чернодробен рак, или не са правили подобни изявления и нямат семейна история на заболяването.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари