fallback

По какъв начин вредят генномодифицираните храни?

01 August 2012 14:40

Какви са техните дългосрочни ефекти върху здравето?

Снимка: Dreamstime

По принцип в България вносът (и производството) на генномодифицирани храни е забранен. Има хора, обаче, които смятат, че тайно се вкарват такива продукти – мутанти и хората не си дават сметка, че ги консумират. Можем само да се надяваме, че не е така, защото тези храни крият рискове за здравето ни.

Има държави като САЩ, например, където повече от 85% от царевицата и соята, които се отглеждат са от семена, с променено ДНК (за увеличаване на добива). В същото време тези две култури играят главна роля в безброй преработени храни, от дресинга за салата до хляба.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
храни рискове за здравето генномодифицирани
0 коментара
fallback