IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенсионери получават специални съвети за секс

26 септември 2012 15 05

Налице е увеличаване на заболяванията, предавани по полов път при по-възрастните хора

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Създадена е специална брошура със съвети за пенсионерите в отговор на повишаването на броя случайни сексуални контакти при хората над 60-годишна възраст. Това пише вестник Daily Mail.

Общинският съвет на град Кройдън обяви първата по рода си „сексуално-здравна стратегия“ за пенсионери. Целта на кампанията е възрастните хора да бъдат предупредени за опасностите при случайните сексуални контакти.

Общинският съветник Маги Мансел е загрижена относно тенденцията пенсионерите да имат все повече сексуални партньори и все по-често да правят случаен секс.

Според нея те са живели във време, в което не са научени да използват предпазни средства по време на любовния акт. Затова Маги Мансел смята, че пенсионерите се нуждаят от „модерни съвети“. Те трябва да бъдат запознати с рисковете на случайния секс и болестите, предавани по полов път.

Проучване констатира, че е налице увеличение на петте основни полово предавани болести при пенсионерите. За период от девет години има покачване с цели 20 процента.

От Общинския съвет на Кройдън имат за цел здравната стратегия да обхване всички възрастови групи. По този начин ще се повиши здравната култура и осведоменост на жителите на града. Кампанията има за цел да подобри здравето на хората и да гарантира тяхното благосъстояние.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари