IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдете красиви и през зимата

27 януари 2005 09 46

Всяка жена заслужава да се чувства красива дори и при -17 градуса

Бъдете красиви и през зимата

Студеното и мрачно време, дебелите дрехи и тежките обувки могат да развалят настроението и на най-големите оптимисти.

Липсата на слънце убива желанието на повечето дами да полагат грижи за външния си вид, защото шапките смачкват косата, а гримът се размазва от падащия сняг.

Но тъй като за добре поддържания външен вид няма сезони и всяка жена заслужава да се чувства красива дори и при -17 градуса, експертите на Ivillage дават няколко безценни съвета за красота и през зимата.

Край на сплесканата коса

Колкото и време да прекарате пред огледалото сутрин с желание да подредите косата си, плетената шапка изтрива следите от всякакво старание.

Това обаче в никой случай не означава да излизате без шапка, защото в противен случай рискувате да влезете в статистиките на здравната служба в графата „Заболели от менингит“.

Важното е сутрин да слагате пяна за обем и да оформите косата си по обичайния начин. След това, когато свалите шапката в офиса или във фоайето на ресторанта, е достатъчно само да прекарате пръсти през косата си няколко пъти, за да „активирате“ отново съставките на пяната, която да възвърне обема на косата ви.

Перфектен маникюр

През зимата изсъхването на лака за нокти отнема повече време. За това в никакъв случай не излизайте на вън с току що направен маникюр.

Достатъчно е да затоплите ноктите си за около пет-шест минути, дори и на обикновена електрическа крушка. Така няма да се окажете с повреден лак след като свалите ръкавиците.

Хидратация, хидратация

Студът и сухият въздух изпиват всяка капка влага и от косата и от кожата ви. За да не заприличате на изсушен плод, трябва да дарите на кожата си възможно най-много влага.

Започнете от овлажняване на спалнята и стаите, в които прекарвате най-много време от деня. Ако нямате специален уред за овлажняване на въздуха, достатъчно е да сложите на радиаторите мокра кърпа.

Ползвайте и овлажняващ крем за лице. Не забравяйте и тоалетно мляко за тяло.

Колкото до кожата на главата, изберете си шампоан с подходящо pH. Не мийте косата си всеки ден, защото водата също изсушава скалпа.

Меки устни

За грижата за устните през зимата е казано много. Ще повторим най-важното: В никой случай не облизвайте устните си с език, използвайте балсам.

Балсам, балсам

Правете си подхранващи маски за коса всяка седмица и при всяко измиване на косата използвайте балсам с протеини. Така ще предотвратите сплескването и оплитането, а и по-лесно ще поддържате прическата си.

КоментариКоментари