IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижете се за косата си като за нещо ценно

11 март 2006 08 04

Шампоанът за коса, който отговаря на реалното състояние на косата ви, ще ви помогне по-бързо да постигнете желаните резултати

Грижете се за косата си като за нещо ценно

Здравата и красива коса е богатство, което се постига с непрестанни грижи.

Шампоанът за коса, който отговаря на реалното състояние на косата ви, ще ви помогне по-бързо да постигнете желаните резултати.

Условно състоянието, в което се намира косата ви, може да бъде разделено на три зони, обясняват специалистите.

Зелена зона- здрава и блестяща коса, която не е третирана дълго време с бои или преса за изправяне, не я сушите със сешоар всеки ден и т.н.

В кехлибарената зона са косите, които вече страдат от липса на основни вещества като аминокиселини и витамини, но които, при правилна грижа, лесно ще бъдат “прехвърлени” в зелената зона. Добре е да намалите употребата на сешоар и маша.

Силно повредената коса е вече е червената зона. В тази зона са силно повредените и дехидратирани коси, които се късат лесно, цъфтят и нямат блясък.

Стресът, който може да причини преминаването на косата от една зона в друга, зависи от много фактори, като типа на косата, грижите, полагани за нея, и влиянието на околната среда.

Една от необходимите съставки за поддържане на косата в “зелената зона” са аминокиселините и витамин В5, които се съдържат в новата серия шампоани и балсами на Пантен.

Този комплекс прониква дълбоко в структурата на косата, снабдявайки я с аминокиселините, които тя губи с течение на времето. По този начин косъмът и неговата обвивка се заздравяват и стават устойчиви на накъсване.

Когато шампоанът и балсамът се използват едновременно, косата поема по-голямо количество аминокиселини и така тя става отново здрава, красива и устойчива.


КоментариКоментари