IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете "сбогом" на мазната коса

19 април 2006 10 21

Изключително неприятно, но факт- повечето жени се оплакват от прекалено бързото омазняване на кожата им. Има няколко начина да се справите с проблема

Кажете "сбогом" на мазната коса

Мазната коса е резултат от свръхактивни мастни жлези в корените на косата. Звучи много просто, но само тези, които са се сблъсквали с този проблем знаят колко е неприятно да искаш да миеш косата си непрекъснато и тя все да не достатъчно чиста. 

Често мазната коса е проблем само през пубертета, заради хормоналния дисбаланс, но с времето този проблем отшумява.

Друга причина за бързо омазняване на косата може да е стресът или беден на плодове и зеленчуци хранителен режим.

Неподходящата козметика също кара косата да се омазнява прекалено бързо.

Златните правила за справяне с мазната коса:

Изберете подходяща козметика. Не се притеснявайте да смените шампоана си дори след първото измиване, ако резултатът не ви удовлетворява. Не е нужно да миете косата си два последователни пъти с шампоан.

Не мийте косата си с прекалено гореща вода и забравете за сешоара. Горещият въздух само ще стимулира работата на мастните клетки.

Изплакнете косата си с хладка вода, това ще затвори порите.

Ако само корените на косата ви са мазни, а краищата-сухи, използвайте подхранваща маска само за долната половина на косата си.

Един път в седмицата си правете маска с хума. Тя се купува от аптеката на прах и се разбърква с вода докато стане на каша. Нанася се на косата и се оставя да подейства около 15 минути.

Не забравяйте да правите редовно и масаж на кожата на главата, за да подобрите снабдяването на целия косъм с хранителни вещества.

И не на последно място- включете в хранителния си режим много плодове и зеленчуци и забравете за пържените и тежките храни.

КоментариКоментари