IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи стъпки към добре поддържана кожа

20 април 2006 14 24

Когато си на 15, 17 или 20, отношението към кожата на лицето често стига до крайности - или пълна незаинтересованост или прекалена грижа

Първи стъпки към добре поддържана кожа

Когато си на 15, 17 или 20, отношението към кожата на лицето често стига до крайности - или пълна незаинтересованост или прекалена грижа.

Независимо от възрастта има три основни момента в грижата за кожата, които са особено задължителни за жените до 30 години.  

Стъпка първа- махане на грим


Задължително е. Колкото и да сте изморени, колко и да ви се спи, където и да сте. Сложете тоалетно мляко на памучен тампон и с нежни движения свалете спиралата, грима и пудрата от лицето си докато по тампона не останат черни/сини/розови следи.

Не търкайте очите си истерично, това не са прозорците на кухнята. Ако е необходимо, използвайте няколко тампончета за махане на грим с много тоалетно мляко.

Почистването под очите става извънредно внимателно с движение от вътрешността към края на окото.

Ако вечерта няма да спите в къщи, козметичните кърпички за разгримиране са добър вариант, но не забравяйте, че те са само за спешни случаи.

Стъпка втора - ексфолиране

Ексфолиантът премахва мъртвите кожни клетки и почиства в дълбочина. Намокрете лицето си с вода, и с пръсти нанесете от гела на лицето си.

Можете да използвате гъбичка за по-добро почистване, но внимавайте да не протъркате нежната кожа около очите и на скулите.

Накрая изплакнете добре лицето си с хладка вода и подсушете внимателно с кърпа.

Стъпка трета - тонизиране

Съставките на тоника успокояват и подхранват лицето. Той е последната стъпка от ежедневната грижа за кожата.

Нанася се памучен тампон на лицето и се оставя да изсъхне така.

Не забравяйте и при трите стъпки шията, чиято кожа е също толкова чувствителна към времето, колкото и лицето ви.

Продуктите

С времето ще изберете подходящата за вас козметика. Като за начало можете да се насочите към сериите, които предлагат трите стъпки в комплект и имат специални продукти за младежка кожа.

Жените, които наближават 30 обаче трябва да ползват специфична козметика, тъй като продуктите за тийнейджъри и 20-годишни момичета могат да дехидатират кожата и да доведат до много други нежелани ефекти.

КоментариКоментари